Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spenning før regionvalget · Tretten tvangsprostituerte løslates · Massive investeringer i Málaga

Spenning før regionvalget · Tretten tvangsprostituerte løslates · Massive investeringer i Málaga

Spenning før regionvalget

Nå på søndag har litt over fem millioner andalusiere muligheten for å stemme på det andalusiske parlamentet, Junta de Andalucía. Valget skulle først ha vært holdt til våren, men presidenten for Juntaen, Susana Díaz, har kalt andalusierne til valgurnene i et ekstraordinært valg, da hennes støtteparti Cuidadanos for noen måneder siden trakk sin støtte til PSOE. Sosialistpartiet står på nytt klart til å bli regionens største parti, men det er like klart at partiet ikke får absolutt flertall. Etter valget i 2012 hentet partiet den nødvendige støtten hos IU (nå Podemos), og etter valget i 2015 fikk PSOE en håndsrekning fra Cuidadanos. Men begge samarbeidene skar seg. Derfor er et av valgets store temaer, hvor Susana Díaz kan hente den nødvendige støtten. I den andre enden av parlamentet ligger Partido Popular an til å bli valgets store taper, men partiet taper sine stemmer til Ciudadanos, og nettopp disse to partiene er i de seneste meningsmålingene kun få mandater fra å kunne stifte regjering. Valget står derfor helt åpent. Sent søndag forventes det endelige valgresultat å være klart.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Tretten tvangsprostituerte løslates

I begynnelsen av uken lykkes det spanske politiet med å lokalisere og løslate tretten kvinner fra Nigeria. Kvinnene ble holdt som sexslaver og tvunget til å prostituere seg på gateplan i Málagas industriområde Guadalhorce og på strandpromenaden i Fuengirola. Bak den kriminelle organisasjonen er ti personer blitt pågrepet, åtte nigerianere og to spanjoler, som står tiltalt for å ha fått de tretten kvinnene til landet på falske premisser. Etter sigende skulle organisasjonen uventet ha forlangt mellom 25.000 og 35.000 euro ekstra for at de skulle få komme hit, et beløp som kvinnene ble tvunget til å betale via prostitusjon.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Massive investeringer i Málaga

Siden renoveringsarbeidet på Málagas hovedgate, Alameda Principal, gikk i gang for et par måneder siden er det blitt lukket åtte store eiendomstransaksjoner i området til en samlet verdi av 60 millioner euro. Alameda Principal er den sentrale gjennomkjøringsveien ved enden av hovedstrøket, Calle Larios. Kommunen vil delvis gjøre den flerfeltsveien til gågate for å fremme bylivet og det lokale næringslivet. Flere investorer ser derfor nå nye muligheter i de gamle, store bygningene, som hittil har huset små hoteller, kontorer og lokal detaljhandel.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.