Månedsmagasinet på Costa del Sol
Tredje Michelin-stjerne til Dani García · Det hagler med bøter · Nytt økologisk hotell i Torrox

Tredje Michelin-stjerne til Dani García · Det hagler med bøter · Nytt økologisk hotell i Torrox

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Tredje Michelin-stjerne til Dani García

Den Marbella-fødte kokken Dani García, skrev seg på onsdag inn i de gastronomiske historiebøkene ved å få tildelt sin tredje Michelin-stjerne. Det er nemlig kun meget få kokker som har oppnådd denne statusen. Dani García har drevet flere restauranter med meget varierende økonomiske resultater, men de siste par årene har han hatt stor suksess med sin restaurant i Puente Romano i Marbella. Den spanske mesterkokken har primært spesialisert seg på utviklingen av det andalusiske kjøkken.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Det hagler med bøter

Spansk politi har i årets løp utstedt 3.300 bøter til bilister som har snakket i mobiltelefon mens de har kjørt bil. Det er ny rekord, og for første gang overstiger mengden av denne type bøter antallet av bøter for fyllekjøring. Boten for å kjøre bil og snakke i mobiltelefon ligger fast på 200 euro. Fartsbøtene er den hyppigste typen bøter som utstedes. Ikke færre end 10.300 bilister har i årets løp fått en fartsbot. Tilsvarende har 700 bilister fått en bot for å være påvirket av narkotika.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Nytt økologisk hotell i Torrox

Bare 100 meter fra stranden har Torrox Costa fått sitt første økologiske hotell. Hotellet har kun fem rom – men har kostet 600.000 euro inklusiv tomten på 800 kvadratmeter. Det er et ektepar fra Madrid som tror på området og konseptet med et økologisk hotell – et såkalt passivhus. Det nye hotellet er utelukkende oppført i økologiske materialer, og drives på moderne solenergi, hvor solvarmen kan spares til dager uten sol. Et annet eksempel på hotellets økologiske linje finnes i rengjøringsproduktene, hvor hotelleierne er pionerer med en rekke nye produkter.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
calle larios malaga

Málaga har Europas beste solrike julemarkeder

At Málaga har mange julemarkeder oppdager man så snart man besøker provinshovedstaden ved juletider, og nå er Málaga også blitt utnevnt som byen med ”Beste solrike julemarkeder i Europa” av organisasjonen EBD (European Best Destinations). I sin begrunnelse skriver de blant annet at Málaga ikke bare nøyer seg med et lite julemarked i skyggen av palmetrærne, men at byen har flere fine julemarkeder, samt at Málaga er byen man skal dra til hvis man vil feire jul i solen. Men deres skryt av Málaga slutter ikke der. Organisasjonen legger også vekt på julebelysningen i byen, som en av de vakreste i hele Europa.
Generelt fremhever EBD Málaga by som en av de mest trendy destinasjonene i Europa, basert på byens overraskende blanding av sol, strand, kultur, tradisjon og shopping.

Julebelysningen i Málaga by tennes i år den 30. november og fortsetter frem til og med 6. januar. På Calle Larios holdes et juleshow akkompagnert av musikk hver dag kl. 18:30 og 21:30 (frem til 4. januar).
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet