Månedsmagasinet på Costa del Sol
Torremolinos innvier nye plasser og gågater · Stor suksess og masse drama for Málaga Marathon · Intet julelys i Nerja

Torremolinos innvier nye plasser og gågater · Stor suksess og masse drama for Málaga Marathon · Intet julelys i Nerja

Torremolinos innvier nye plasser og gågater

Byggingen blir en anelse forsinket, men det forhindrer ikke bystyret i Torremolinos i å allerede nå innvie den nye Plaza Costa del Sol og store deler av Avenida de Palma de Mallorca, som de siste månedene har vært avsperret på grunn av det omfattende arbeidet med å få gjort området om til gågater. I alt er det over 10.000 m2, som har blitt renovert og omdannet til nye plasser og gågater. Prosjektet har kostet kommunen totalt tre millioner euro, og det var PSOEs største valgløfte før kommunevalget i 2015. De nye gågatene med ny belysning, nye benker og nye beplantninger skulle gjerne fremme det lokale næringslivet, som hittil har lidt under store sesongsvingninger. Nettopp for å styrke julesalget og den lokale julehyggen har kommunen valgt å åpne de nyrenoverte plassene og gatene før de er helt ferdige.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Stor suksess og masse drama for Málaga Marathon

Málaga kommune har lenge satset stort på kultur- og næringsturismen. Mye tyder nå på at kommunen fremover også vil satse på sportsturismen. Den niende utgaven av Málaga Marathon på søndag samlet 5.000 løpere av 30 nasjonaliteter, hvilket er ny rekord. Med en vinnertid på 2.11.07 timer satt Lemi Dumecha også en ny løpsrekord. Med årets store tilslutning og høye kvalitet er Málaga blitt en seriøs konkurrent til en Topp 5 plassering over de mest attraktive maratonløpene i Spania. De største løpene er i dag maratonløpene i Valencia, Sevilla, Madrid og Barcelona, men Málaga har kommet langt på kort tid. For bare ti år siden hadde ikke byen et maratonløp. Årets løp fikk en meget dramatisk avslutning med en kollaps på målstreken, som kan ses på denne videoen
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Intet julelys i Nerja

Det sprudler med julebelysning på gater, kvartal og plasser langs hele Costa del Sol – unntatt i Nerja. Av uforklarlige årsaker er årets julebelysning enda ikke kommet opp. Det heter seg at kommunen ikke selv har mannskap til å klare oppgaven. I tillegg var det ingen selskaper som la inn anbud på oppgaven, da den i midten av november ble utlyst offentlig. Derfor har bystyret nå leid inn et selskap fra Córdoba til å utføre oppgaven. Kommunen lover at alt vil stå klart til fredag – men flere tviler. Totalt bruker kommunen 50.200 euro på årets julebelysning.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

europe2018

Europe kommer til Fuengirola

Det er gode nyheter for musikkelskere på Costa del Sol. Festivalen “Rock the Coast” kommer nemlig til Fuengirola i juni måned neste år, og det blir med verdensnavnene Rainbow, Scorpions og svenske Europe som de tre hovednavnene. Det er første gang noensinne at de svenske verdensstjernene kommer til Costa del Sol.
Rock the Coast festivalen avvikles over to dager den 14.-15. juni 2019, og blir én av mange store begivenheter på kommunens nye konsertsted Parque MareNostrum ved Castillo Sohail. Billetter til Rock the Coast koster fra 80 euro og kan kjøpes på www.marenostrumcastlepark.com
 
 
{loadposition google}
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.