Månedsmagasinet på Costa del Sol
Valg for Junta de Andalucía: Susana Díaz er storfavoritt · Marbellas gamle bydel skal renoveres · Ny klima-lov underveis

Valg for Junta de Andalucía: Susana Díaz er storfavoritt · Marbellas gamle bydel skal renoveres · Ny klima-lov underveis

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Valg for Junta de Andalucía: Susana Díaz er storfavoritt

Den 2. desember skal andalusierne til valgurnene. Det er utskrevet regionalvalg, og den sittende presidenten, Susana Díaz fra PSOE, er storfavoritt til å bli gjenvalgt. I følge de siste meningsmålingene ligger sosialistpartiet an til å beholde de 47 mandatene som partiet fikk under det forrige valget. PSOE er kun åtte mandater fra de 55 som gir absolutt flertall. Både PP, Ciudadanos og Podemos, som stiller opp under navnet Adelante Andalucía, ligger an til å få mellom 20 og 22 mandater i det andalusiske parlamentet, så med en håndsrekning fra enten Ciudadanos eller Podemos, kan Susana Díaz fortsette i det varme setet. Valgets store taper blir Partido Popular, som i følge meningsmålingen taper en tredjedel av sine stemmer og mandater.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Marbellas gamle bydel skal renoveres

Store deler av den gamle bydelen i Marbella skal renoveres, men det kommer til å skje gradvis for ikke å irritere byens innbyggere og næringsdrivende mer enn høyst nødvendig. Første del av byfornyelsen vil skje i gatene Atarazanas og Postigo, hvor første spadetak tas like etter nyttår. Prosjektet beløper seg til 800.000 euro, som delvis finansieres av EU, og forventes å stå klar før sommeren.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Ny klima-lov underveis

Regjeringen jobber for å få gjennomført en ny omfattende klima-lov.
Lovens klare mål er å redusere utslippet av CO2 med 90 prosent i forhold til i 1990.
Det ambisiøse prosjektet har flere delmål, men fra år 2040 skal det ikke lenger være mulig å kjøpe en bil som går på diesel, og fra år 2050 skal alle kjøretøy være el-biler. Innen da vil landets bensinstasjoner få påbud om å installere ladestasjoner for el-biler.
Riktignok sitter Pedro Sánchez og hans sosialistparti i en snever mindretallsregjering, men det forventes bred støtte til det nye lovforslaget i parlamentet.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet