Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ny lov om boliglån · Bot på 4,9 millioner euro for Artur Mas · Erotiske tapas i Fuengirola

Ny lov om boliglån · Bot på 4,9 millioner euro for Artur Mas · Erotiske tapas i Fuengirola

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Ny lov om boliglån

Usikkerheten om hvem som skal betale utgiftene i forbindelse med opptak av boliglån har endt med en ny lov, som den spanske regjeringen fikk gjennomført i ekspressfart i starten av uken. Den nye loven slår fast at det er bankene som skal betale etableringskostnadene, som primært er en dokumentavgift og et mindre etableringsgebyr, som kundene har betalt hittil . De nevnte omkostningene utgjør cirka én prosent av boliglånets størrelse.
Saken startet med at noen forbrukerorganisasjoner klagde over at det var bankkundene som betalte disse utgiftene. Etterfølgende motsa høyesterett og dommerforeningen for høyesterettdommere hverandre, det medførte selvsagt stor usikkerhet, og satte nærmest en kortvarig stopper for bolighandel.
Den nye loven har ikke tilbakevirkende kraft, så det er langt i fra alle låntakere som er tilfreds med den nye loven. Fornøyd er bankene naturligvis ikke heller. Det forventes derfor at de spanske bankene vil anke den nye loven til EU-Domstolen i Brussel, og/eller innføre nye gebyrer, som vil ramme alle bankkunder.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Bot på 4,9 millioner euro for Artur Mas

Den forhenværende presidenten for det katalanske Generalitat, Artur Mas, er blitt dømt for å ha brukt offentlige midler til å utskrive det første ulovlige katalanske uavhengighetsvalget, som ble annonsert til 9. november 2014. Den tidligere katalanske lederen har derfor blitt dømt til – sammen med sine ni nærmeste politiske kollegaer – å tilbakebetale totalt 4,9 millioner euro til staten. De er solidarisk ansvarlig, men Artur Mas er ansvarlig for at boten betales. Artus Mas trakk seg fra politikk kort tid etter det mislykkede uavhengighetsvalget for å gi plassen til Carles Puigdemont. Siden da har han dedikert seg til å forsvare seg i de mange sakene som ble reist mot ham i ettertid.
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 

 

Erotiske tapas i Fuengirolatapa erotica2

For tiende gang serveres det erotiske tapas på de fleste av Fuengirolas barer og restauranter. Tradisjonen tro kjemper byens restauranter om å servere de beste og mest kreative tapas. I år deltar 72 barer og restauranter. Det er flere enn noensinne og den erotiske tapas-uken setter derfor sitt preg på hele byen. På alle deltagende restauranter koster en tapa med drikkevare 2,50 euro, og på alle deltagende barer og restauranter får man stemmesedler, hvor man via et poengsystem vurderer de mange tapas. Den erotiske tapas-uken avsluttes på søndag 18. november.
 
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 

Julebasar i Marbellajulebasar marbella

Årets julebasar til inntekt for den veldedige organisasjonen Cáritsas arrangeres i Marbella Kongressenter denne helgen. Julemarkedet er åpent fra torsdag til søndag (15. – 18. november) fra kl. 11 til 22.
 
Det koster 1 € å komme inn og dette beløpet går til veldedige formål. Det vil være underholdning, konserter og middager, som skal betales i tillegg på fredag, lørdag og søndag. Les her
 
 
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet