Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kaos omkring boliglån · Snikskytter ville drepe Pedro Sánchez · En halv times biljakt med 600 kg hasj i bagasjen

Kaos omkring boliglån · Snikskytter ville drepe Pedro Sánchez · En halv times biljakt med 600 kg hasj i bagasjen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kaos omkring boliglån

Det er er blitt en så stor usikkerhet om hvem som skal betale utgiftene som er knyttet til etableringen av et boliglån at det nesten har stoppet eiendomssalget i Spania.
Det er i hovedsakelig kun snakk om et godkjennelsesstempel og bankens opprettelsesgebyr, men er blitt et tvist som kommer fra kostnadene som er knyttet til opprettelse av lånet.
Noen forbrukerorganisasjoner har klaget over bankkundenes belastning som betaler for disse utgiftene. Høyesterett har bekreftet at det fortsatt bør være kundene som tar utgiften for å få produktet sitt, men et lite flertall i domstolene går mot Høyesterett. Det har aldri skjedd før.
Derfor er det nå kaos om prosedyren i opprettelse av boliglån, og det blir et problem fordi bankene ikke vil avskaffe eller betale avgiftene selv. Disse kostnadene har bankene belaget seg på som et inntektsgrunnlag. Ingen vet når det blir en avklaring på konflikten, men det forventes at regjeringen vil gripe inn. De nevnte gebyrene og kostnadene utgjør ca én prosent av boliglånet.

 

 
{loadposition google_native}
 
 
 

Snikskytter ville drepe Pedro Sánchez

Det katalanske politiet Los Mossos d’Esquadra har arrestert en 63 år gammel katalaner, mistenkt for å planlegge et attentat på statsminister Pedro Sánchez. Motivet har ingenting å gjøre med konflikten om den katalanske tilhørigheten. Men den arresterte er sterkt høyreorientert og er sterkt imot Pedro Sánchez. I tillegg ville den arresterte drepe Pedro Sánchez fordi han er en sosialist, og fordi han har bestemt seg for å flytte diktatoren Francos grav.
Politiet fant ham gjennom Whatsapp-meldinger på mobilen sin og gjennom hans meldinger og Internett-søk, hvor han søkte informasjon om den spanske statsministerens bolig og hans aktivitetsplaner. Den 63 år gamle katalaneren jobber til daglig som vakt og er kjent for å være en av de beste skytterne i den føderale katalanske skyteforeningen. I hjemmet hans fant politiet 16 våpen, inkludert flere skarpskytter-rifler som kan brukes til attentat. Politiet fant også utskrifter med deler av Pedro Sánchez’ agenda for september.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

En halv times biljakt med 600 kg hasj i bagasjen

Biljakt kan drøye, men varer sjelden i én og en halv time, slik det var tilfelle på onsdag. I området Las Pedrizas, mellom Málaga og Granada, oppdaget politiet en bil som hang tungt med baksiden. Da politiet kjørte opp på siden av bilen, var sjåføren tydelig nervøs, og da de signaliserte at han måtte stoppe kjøretøyet, prøvde han å stikke av. Det var starten på en én og en halv times biljakt, som strekte seg over Málaga, Granada og Córdoba-provinsen før sjåføren ble sittende fast i gjørmen på et område han prøvde å kjøre over. Flukten fortsatte til fots, men den varte kort. I bilen hans, som hadde falske franske bilskilt, fant politiet ikke mindre enn 600 kg hasj.
 
 
{loadposition google}
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet