Månedsmagasinet på Costa del Sol
Borgermester begikk selvmord · Paco møter Putin · Regjeringen til angrep på narkotikasmuglere

Borgermester begikk selvmord · Paco møter Putin · Regjeringen til angrep på narkotikasmuglere

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Borgermester begikk selvmord

Salvador Fernández Marín ble mandag kveld funnet død i sin bolig i den lille byen El Borge, litt nord for Torre del Mar, hvor han hadde vært borgermester fra 2011 og frem til nå. Han ble funnet hengt i et tre, så alt tyder på at borgermesteren har tatt sitt eget liv. Umiddelbart er det ikke noe innlysende motiv bak det antatte selvmordet. Salvador Fernández Marín var gift, hadde en sønn, og politisk suksess som borgermester for PSOE. Det var ingen korrupsjonssaker mot ham, og han var også utnevnt som borgermesterkandidat for sosialistpartiet til kommunalvalget i mai neste år.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
putin

Paco møter Putin

Málagas borgermester, Francisco de la Torre, har nettopp fått overrakt en flott ærespris av den russiske presidenten, Vladimir Putin. Prisen er den såkalte Pushkin-medalje, som Putin har valgt å gi til Málaga by for sin interesse i og utbredelse av russisk kultur. Prisen er en erkjennelse av Málaga for sin innsats med å få det russiske museum (Museo Ruso de San Petersburgo) innviet i Málaga i 2015. Siden da har museet presentert 18 utstillinger og hatt over en halv million besøkende.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Regjeringen til angrep på narkotikasmuglere

Den spanske regjeringen har innført en ny forskrift, som gjør det ulovlig å eie de såkalte “narcolancha”, som er den type motorbåt som narkotikasmuglere ofte bruker til å smugle og transportere narkotika over havet. Regjeringen og politiet er lei av å ikke kunne gå effektivt til verks mot den massive narkotikasmuglingen mellom Marokko og området omkring Gibraltar, La Línea og Algeciras. Derfor gir det nå både bøter og fengselsstraff opp til fem år å besitte denne typen båter. Eierne har seks måneder, hvor de frivillig og uten konsekvenser kan levere inn denne typen motorbåter. Alternativt kan de skrives inn i et register. Forskriften har blitt innført fordi politiet alt for ofte konfiskerer “tomme” motorbåter under sine aksjoner, da smuglerne raskt og enkelt kan kaste lasten over bord fra denne typen åpne båter hvis politiet er etter dem.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet