Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sydenapoteket kommer til Costa Del Sol

Sydenapoteket kommer til Costa Del Sol

Er du en av mange som reiser til langtidsopphold i Spania med håndbagasjen full av legemidler eller apotekvarer? Kanskje har du opplevd å mangle legemidler på grunn av utsatt hjemreise eller endret behandling under oppholdet? Har du noen gang glemt medisinene dine hjemme? Sydenapoteket kan hjelpe deg med alt dette!

 
Apovest AS, som er selskapet bak Sydenapoteket, driver 6 frittstående apotek i Bergensregionen. Bakgrunnen for at vi etablerte Sydenapoteket var erfaringer vi har gjort på våre apotek gjennom mange år, sier daglig leder Håvard Røkke. Vi så mange kunder som brukte den siste dagen før avreise til å besøke apoteket, og vi så dem gå ut med koffertlass med legemidler og apotekvarer. Vi begynte å lure på om vi ikke kunne hjelpe disse kundene på en bedre måte… Kanskje vi rett og slett kunne levere varene de trengte hjemme hos dem i Spania?
 
Og så enkelt fungerer tjenestene til Sydenapoteket. Bestilling skjer via nettsiden www.sydenapoteket.no eller på telefon +47 56300700. Ekspedisjon skjer fra vanlige elektroniske resepter på et norsk apotek. Pakninger, pakningsvedlegg og etiketter har norsk tekst. Egenandeler og eventuelt frikort blir registrert som om du sto i skranken på et norsk apotek. Selskapet tar seg av transport til Spania, import og tolldeklarasjon og leverer varene til kundens bosted eller der man ellers ønsker.
 
Den nyskapende tjenesten ble først testet ut på Gran Canaria. Vi hadde flere samtaler med de norske legene som praktiserer der, forteller Røkke. De var alle enige om at det var behov for en slik tjeneste, og at de ville anbefale oss for sine pasienter. Etter hvert som vi begynte å få gode tilbakemeldinger fra mange glade kunder skjønte vi at vi var på riktig spor. Etter to år og mer enn tusen leveranser til Gran Canaria og senere til Costa Blanca, så er Sydenapoteket klar for Costa del Sol. Vi har store forhåpninger for dette området også, sier Håvard Røkke – det er mange aktuelle kunder som lenge har oppfordret oss om å starte leveranser fra Malaga.
 
Det er solskinnshistoriene som fester seg, sier Røkke. Vi husker godt kunden som var i avansert kreftbehandling og pleide å reise fra Gran Canaria til Oslo hver måned for en dagsbehandling på Radiumhospitalet. Vi hjalp henne med å få medisinen ned til Spania, slik at det lokale legekontoret kunne sette sprøyten. Og vi husker familien med en tenåringsdatter på permisjon fra psykiatrisk klinikk, der sykehuset hadde glemt å sende med legemidler. Foreldrene var bekymret for et tilbakefall, men det ble også en bra løsning.
 
Det er likevel ikke alle som har vært like begeistret for Sydenapoteket. Det er en del av de fastboende nordmennene som ikke helt ser behovet, forteller Røkke. De har kanskje få og enkle behov for legemidler, og synes det er enklere å benytte spanske apotek. Men vi tror flertallet setter pris på et slik tjeneste er tilgjengelig den dagen de trenger den. Vi setter også stor pris på alle de gode tilbakemeldingene fra fornøyde kunder – det gjør oss enda mer opptatt av å yte god service.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.