Månedsmagasinet på Costa del Sol
Verdens flotteste Harley’er bygges i Vélez-Málaga

Det er det lille verksted med de store ambisjoner. De er bare to mann, som designer og bygger mellom 15 og 20 Harley Davidson motorsykler i året. Det er ikke mange. Til gjengjeld hører de til blant de flotteste i verden.

 

 
 
Rammene er beskjedne – og industrikvarteret er halvkjedelig. Men for Francisco Alí spiller det ingen rolle. Han fokuserer kun på sine motorsykler. I snart ti år har den spanske mekanikeren dedikert seg fullt ut til sin lidenskap for spesialbyggede Harley Davidson motorsykler. Han designer dem, og han bygger dem. Den spanske mekanikeren gjør det så godt, at han i dag betraktes som en av verdens absolutt beste for spesialbyggede Harley’er.
 

Alt kommer ovenfra

Det hele er bygget opp rundt det amerikanske begrepet ”customize”. – Alt skal være spesialbygget og personlig til hver enkelt kunde. Derfor er det ikke to motorsykler som er like hos den spanske Harley-byggeren.
”Idéene til utvikling og nytt design snurrer hele tiden i hodet på meg. Alt visualiseres og jeg gjemmer det på netthinnen. Intet designes med papir og penn. Det er jeg ikke så god til,” forteller Francisco Alí med et stort smil.
Han jobber konstant med utviklingen av fire til fem motorsykler, for ofte går byggingen av en sykkel i stå i flere omganger som følge av ventetiden på å få de rette reservedelene levert.
”Det kan ta fra to måneder til et helt år å få verket klart, for det kan også være noen ting, som skal redesignes og ombygges underveis. Det tar den tid det tar, hvis det skal være perfekt. – Og det skal det,” kommer det med faste ord fra Harley-byggeren. Som oftest har hans kunder en klar idé om hvilken type motorsykkel de ønsker, og det krydres så med Francisco Alís kreativitet. Hans største kreative suksess er uten tvil hans design og utvikling av det som han kaller en Harley Davidson campo motorsykkel.
”Det er 100 prosent en Harley, men sykkelen er mer robust i stilen og ikke akkurat det man i første omgang forbinder med en Harley Davidson,” forklarer Francisco Alí, mens han viser bilder av sine mange motorsykler. De kan alle ses på www.lorddrakekustoms.com. Det er utvilsomt unike sykler. Det er også nettopp det man betaler for.
 

Dyre sykler til dyre kunder

Francisco Alí kan bygge en god motorsykkel for 15.000 euro. Men fornøyelsen kan også komme opp i 120.000 euro. En enkelt gang har han sågar solgt en sykkel som var enda dyrere.
”Det avhenger helt av design, materialer og tiden som går med. Det er innlysende at min kundegruppe er meget selektiv. De vil have noe spesielt, og de kan betale det som det koster,” forteller Francisco Alí. I hans kundeportefølje springer flere kjente navn frem, bl.a. den verdenskjente spanske musikeren Alejandro Sanz. Men han er langt i fra den eneste.
”Det er både en ære og god omtale å ha kjente kunder. Men veien til suksess er lang. Det skal tenkes og arbeides hardt på å få bygget og presentert den rette motorsykkelen til de store mesterskapene. Lykkes det, følger omtalen med. Og så kommer kundene også. Det er utelukkende derfor at jeg har kunnet gjøre min lidenskap til mitt levebrød,” forklarer Harley-byggeren. Samtlige medier og fagfolk anser ham i dag som en sikker kandidat i Topp 10 over verdens beste innenfor sitt fag. I fjor ble han sågar nummer fem i det som betraktes som fagets verdensmesterskap. Derfor har verdens Harley-elskere blikket rettet mot verkstedet i Vélez-Málaga.
”Det er ganske få motorsykler som selges lokalt. Nesten alle bestillinger kommer enten fra utlandet eller av utlendinger. Jeg er bare glad for å kunne jobbe herfra, for det er her jeg hører til. Jeg har reist alt det jeg engang drømte om, og hadde i en håndfull år drømmejobben på et godt verksted i Miami,” forteller Francisco Alí, som allerede er i full gang med den motorsykkelen som han vil presentere i høstens verdensmesterskap. Ambisjonene er store.
 
 
harley davidson
 

Vil nå toppen

Den flotte femteplassen fra i fjor skal nemlig, som minimum, forsvares.
”Jeg har hatt en ny motorsykkel i tankene i et halvt år, og jeg tror at jeg kan gjøre det enda bedre enn sist. Vi får se,” forteller den ambisiøse malagueñoen, som har store planer for verkstedet sitt. Han har nemlig designet og lanserer nå sitt eget merke – eller ”brand”, som det heter på fagspråket. LDK, som er de tre initialene i Lord Drake Kustoms, er et nytt merke som spesialbygger alle typer og merker av motorsykler, og samtidig lanserer han sin egen kolleksjon av T-shirts, caps, hansker og annet tilbehør.
Å kjøre motorsykkel er en livsstil, og for Francisco Alí er det en livsstil å designe og bygge dem. Som ung var han profesjonell fjellklatrer og besteg verdens høyeste fjell. Nå vil han til topps igjen – denne gangen med sine motorsykler.
Av Henrik Andersen, henrik@norrbom.com. Foto/Video Simon Goltermann

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.