Månedsmagasinet på Costa del Sol
Benalmádena halverer sin gjeld · Forsinket metro koster 450 millioner euro · Dødsfall på årets feria

Benalmádena halverer sin gjeld · Forsinket metro koster 450 millioner euro · Dødsfall på årets feria

Benalmádena halverer sin gjeld

 
På bare tre år har det lykkes Benalmádena kommune å redusere sin gjeld fra 123 til 65 millioner euro. Samtidig er betalingstiden til kommunens leverandører av produkter og serviceytelser blitt redusert fra 130 dager til fire dager. ”Vi overtok en kommune med store økonomiske problemer etter kommunevalget i 2015, men etter tre år har det lykkes å snu kurven” forteller borgermester Victor Navas (PSOE) til avisen SUR. En stor del av æren gir han sin kollega Manuel Arroyo, som er det byrådsmedlemmet som sitter med ansvaret for skatt og økonomi. En bedre intern koordinering og en effektivisering av skatteinnkrevingen er de to grunnelementene bak den forbedrede økonomien.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Forsinket metro koster 450 millioner euro

Málagas metroprosjekt blir dyrere og dyrere. Som følge av de store forsinkelsene med byggingen skal Junta de Andalucía, som er hovedansvarlig, frem til år 2020 betale 450 millioner euro i kompensasjon til selskapet som står for driften av metroen. Driftsselskapet kan selvsagt ikke få solgt den budsjetterte mengden med billetter så lenge metroen ikke går til sentrum. I grove tal selges det årlig 6 millioner enkeltbilletter, mens man hadde budsjettert med 20 millioner. Så snart metroen når Málaga sentrum forventer både Junta de Andalucía og driftsselskapet å nå det budsjetterte passasjertallet, men det går minst to år før metroutvidelsen til sentrum står klart.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Dødsfall på årets feria

 
Natten mellom onsdag og torsdag omkom en 26-årig spanjol under byfesten i Málaga. Dødsårsaken er ukjent, men ambulansepersonalets første inntrykk er inntak av store mengder narkotika. Foruten det triste dødsfallet har årets store byfest i Málaga forløpt seg fredelig. Et stort politioppbud har sørget for ro og orden i både sentrum og på feria-området nær kongressenteret. Det har heller ikke vært registrert noen terrortrusler, som også er en av kommunens bekymringer. Feriaen fortsetter til mandag i neste uke.
 
 
{loadposition google}
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.