Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velommen til Det Norske Magasinets juli/august-utgave 2018!

Velommen til Det Norske Magasinets juli/august-utgave 2018!

Juli er her, og det betyr ferie for de fleste. Men hvor drar man egentlig på ferie når man bor på et typisk feriested som Costa del Sol? Mange benytter selvsagt anledningen til å besøke hjemlandet Norge, ikke minst mange pensjonister, som allerede er godt inne i den halvårs-perioden som de hvert år tilbringer i Norge. Om været er bra er Norge selvsagt et glimrende valg, for det finnes neppe noe vakrere land enn vårt fedreland når solen skinner og det er godt og varmt.
 
Selv har jeg gamblet på fint vær i den nordlige delen av Europa i år, og jeg har også gjort noe som jeg aldri har gjort noensinne tidligere i mitt liv; jeg har tatt 2 mnd. sammenhengende sommerferie! Faktisk er det å lage denne sommerens utgave av Det Norske Magasinet siste hånd på verket før ferien starter. Som mange av våre kjære lesere vet er jeg ikke bare journalist men har flere andre fulltidsjobber, og etter en særdeles travel første halvdel av 2018 har jeg både sett meg råd til og unnet meg en lengre ferie enn normalt – normalt er bare én uke årlig det, i løpet av de siste 30 årene…
 
Så når dere nå sitter og koser dere med sommerutgaven av Det Norske Magasinet sitter jeg kanskje i Norge med familien min og gjør det samme. Jeg sier kanskje, for vi har ikke planer om å være i Norge i hele juli og august. Vi har tenkt oss en tur til vårt gamle hjemland, England, for å hilse på gode gamle venner, og dersom været lover bra har vi planer om en måneds bil- og campingferie til Nordøst-Europa, nærmere bestemt Estland, Latvia, Litauen og Polen. Denne regionen har vi ikke besøkt tidligere, så kanskje det er på tide? Skulle været ikke vise seg fra sin beste side har vi selvsagt et annet alternativ i beredskap, da blir det en tilsvarende tur til Kroatia, Bosnia, Montenegro, Albania, Serbia og Makedonia. Det tidligere Jugoslavia er også en ny region for oss, og i likhet med de tidligere nevnte Sovjet-statene får jeg tilført en masse nye land på listen. Jeg samler nemlig på land, og begynner så smått å nærme meg 100 besøkte land, eller nesten halvparten av verdens land totalt.
 
Til noens ektefellers store fortvilelse er det fotball-VM i år, og det merkes også hjemme hos oss. Som middels fotballinteressert tar ikke fotball så veldig stor plass i mitt dagligliv, men hvert fjerde år blir jeg som besatt. Så også i år, hvor jeg i skrivende stund har sett absolutt alle kampene – til og med på to skjermer når kampene gikk samtidig i sluttfasen av gruppespillet. Iblant hagler det noen forferdelig stygge gloser om både TV og FIFA fra min bedre halvdel Veronica, men jeg må innrømme at hun er usedvanlig tolerant i forhold til mange andre. Mon tro om noen blir skilt pga. VM? Sommerutgaven av Det Norske Magasinet kommer ut samme dag som finalen i VM spilles, så min spådom om hvem som vinner har enten gått i oppfyllelse når du leser dette, eller så ble det helt feil. Jeg tror det er England sin tur i år.
 
Vi i redaksjonen ønsker med dette alle våre kjære venner og lesere en riktig god sommerferie, hvor dere nå enn i verden måtte befinne dere, og på snarlig gjensyn i september!
 
Med beste ønsker om en god spansk sommer!
Tom Halvorsen
 
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.