Månedsmagasinet på Costa del Sol
Drømmen om Eurovegas lever · San Miguel-bryggeriet i Málaga utvider · Store boligproblemer i Málaga-provinsen

Drømmen om Eurovegas lever · San Miguel-bryggeriet i Málaga utvider · Store boligproblemer i Málaga-provinsen

Drømmen om Eurovegas lever

Den kanadiske bedriften Triple Five, som står bak flere av de største shoppingsentrene i USA, har rettet blikket mot Costa del Sol i sin drøm om å oppføre en europeisk utgave av Las Vegas. Den kanadiske bedriften har inntil nylig hatt fokus på Extremadura, hvor det er mye billige tomter til prosjektet, men nå har Triple Five valgt å rette blikket mot området mellom Manilva nær Estepona, Gibraltar og Jerez de la Frontera. Området her har også de nødvendige store jordarealene og til og med god infrastruktur. Prosjektet har i følge dagbladet Cinco Días et budsjett på 3.400 millioner euro, og inkluderer oppføring av hoteller, kasinoer, forlystelsespark, shoppingsentre, osv. Tilsvarende prosjekter har vært på skrivebordet i Madrid og Barcelona, men uten å kunne gjennomføres pga. problemer med byggetillatelser og myndighetenes manglende aksept av momsfritakelse og fjerning av røykeforbud, som har vært kravene fra promotørens side.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

San Miguel-bryggeriet i Málaga utvider

Produksjonen på det gamle bryggeriet kjører døgnet rundt, og fremover skal det produseres enda mer. Innen årets utgang vil San Miguel–gruppen investere 3,9 millioner euro i utvidelser og modernisering av bryggeriet, som har holdt til ved lufthavnen i 52 år. San Miguel og ølen Mahou produseres under samme tak, og til gruppen hører blant annet også Alhambra-ølen, som har sine røtter i Granada. Bryggeriet i Málaga er gruppens neststørste i Spania, og det utvides og moderniseres nå primært for å kunne produsere mer øl, herunder også boksøl. Salget går bra, og det merkes at Mahou San Miguel–gruppen i fjor stanset produksjonen i den katalanske byen Llérida, som følge av de store politiske problemene i Catalonia. Mange tror at San Miguel er Málagas lokale øl, men det er en misforståelse. Ølen er fra Filippinene, men den er blitt brygget i Málaga siden 1966.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Store boligproblemer i Málaga-provinsen


Noen jubler – andre gråter. Det er boligutleierne som jubler, og leietakerne som gråter. Eller rettere sagt; dem som gjerne vil leie en bolig. Det er nemlig blitt så økonomisk attraktivt å leie ut til turister at flere og flere boligutleiere i dag velger å leie ut sin bolig på dags- eller ukebasis. Taperne er de leietakerne som ikke har fått sin leiekontrakt forlenget og i dag står uten bolig, samt de mange unge som gjerne vil flytte hjemmefra, men må gi opp forsøket på å finne en leiebolig. Situasjonen holder på å utvikle seg til et sosialt problem, spesielt i Málaga by, hvor man skal være heldig hvis man finner en leiebolig til under 900 euro pr. måned. Det er en prisstigning på 50-100 prosent på bare fem år. Situasjonen er nær den samme i andre byer i provinsen. Derfor vurderer flere kommuner nå å bygge og leie ut boliger til faste, overkommelige leiepriser, akkurat som da man på begynnelsen av 200-tallet oppførte og solgte et begrenset antall pris-beskyttede boliger, de såkalte VPO-boliger, til nye kjøpere på boligmarkedet.
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.