Månedsmagasinet på Costa del Sol
275 utleieboliger ekskludert · Gode arbeidsledighetstall, men… · Formannsvalg i Partido Popular

275 utleieboliger ekskludert · Gode arbeidsledighetstall, men... · Formannsvalg i Partido Popular

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

275 utleieboliger ekskludert

Den dansk-eide og ledende portalen for utleie av ferieboliger i Spania, Spain-Holiday.com, har nettopp besluttet å avbryte samarbeidet med 275 boligeiere i Málaga-provinsen, som ellers gjerne ville ha annonsert deres bolig på den populære portalen.
”Det er boliger som ikke har de nødvendige tillatelser for utleie. Derfor kan vi ikke tillate at de annonseres på Spain-Holiday.com. Ifølge den nye loven om boligutleie kan også vi holdes ansvarlig,” forklarer Jannich Petersen, som er daglig leder for virksomheten. Han tilføyer at eierne av de 275 utleieboligene naturligvis ble påminnet flere ganger om de obligatoriske tillatelsene, før de ble ekskludert. Spain-Holiday.com har over 15.000 boliger listet på sin portal, hvorav 4.400 ligger i Málaga-provinsen.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Gode arbeidsledighetstall, men…

Den spanske arbeidsledigheten falt med drøye 90.000 personer i juni, hvilket bringer den samlede arbeidsledigheten ned på 3,2 millioner. Enda bedre er månedens tall fra det spanske Seguridad Social-system, som på bare en måned har fått 91.000 nye medlemmer, og runder for første gang siden 2008 hele 19 millioner registreringer. Det betyr at over 19 millioner personer er tilmeldt Seguridad Social, og bidrar til staten. Bekymrende er det dog at ledigheten i Málaga-provinsen kun har falt med 5.700 personer. På denne tiden av året skapes det normalt markant flere jobber. Den samlede ledigheten i Málaga-provinsen er på 141.000.
 
 
{loadposition google_native}

 

Formannsvalg i Partido Popular

For første gang blir det medlemmene som skal velge partiets nye formann, etter at Mariano Rajoy gikk av for en måned siden. I Partido Popular er det tradisjon for at det er den avgående formannen som velger sin etterfølger, men slik er det ikke lenger. Derfor har de 869.000 partimedlemmene nå mulighet for å velge sin nye leder, men i forkant av valget er det kun 66.700 som har meldt seg og dermed har stemmerett. Etter Rajoys avgang var den 56-årige formannen for det galisiske fylkesrådet, Alberto Núñez Feijóo, utpekt som hans naturlige etterfølger, men i motsetning til det som var forventet har han valgt ikke å presentere sitt kandidatur. Det har derimot de to sterke kvinnene i Rajoys tidligere regjering, Cospedal og Santamaría, samt partiets unge håp, Casado. Det er ingen klar favoritt blant de seks oppnevnte kandidatene.
 
 
{loadposition google}
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet