Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hvordan er små og mellomstore firmaer beskyttet mot den nye datavernsloven?

Hvordan er små og mellomstore firmaer beskyttet mot den nye datavernsloven?

Det er visst ingen internettbruker i hele EU som er i tvil om at en ny lov vedrørende datavern har trådt i kraft den 25. mai i år. Hvor mange ganger har du i løpet av den siste måneden gitt din aksept for å kunne få lov til å se en hjemmeside? Innen du ga din aksept, leste du da den meget lange og juridiske forklaringen vedrørende datavernsloven? Om vi er mer beskyttet som forbrukere og EU-borgere nå enn vi var før lovgivningen trådte i kraft, kan kun fremtiden vise.
 

Pernille Kaas fra Kaas og Kirkemann var på kurs i Boston i mai. Debatten gikk høyt i USA. Vil den europeiske datavernsloven reelt gi forbrukeren mer beskyttelse, og rammer den ikke alle de små og mellomstore næringsdrivende for hardt? Akkurat som i Europa er antallet av små og mellomstore firmaer i USA langt større enn antallet av store multinasjonale virksomheter. Er du næringsdrivende er det derfor grunn til å være på vakt overfor den nye lovgivningen, idet de økonomiske følgene pga. overtredelse av lovgivningen er nok til å stenge ned de fleste mindre virksomheter. Ditt kunderegister kunne for eksempel bli hacket, eller en medarbeider kunne komme til å forsnakke seg. Sannsynligheten for at din bedrift blir utsatt for et cyber-attack, er i dag større enn sannsynligheten for et innbrudd. Ikke engang Maersk og de store bankene unngår å bli hacket. Etterspørselen på forsikringer som dekker cyber-attacks og overtredelse av datavernsloven er stigende. Flere forsikringsselskap i Spania tilbyr allerede dekning mot begge risikoene, hvilket er en god nyhet for alle som har et kunderegister og oppbevarer personlige opplysninger om sine kunder.
 
Det finnes løsninger, både hvis du vil beskytte deg mot cyber-attacks og sanksjoner – kontakt Kaas og Kirkemann for mer informasjon:
952 47 83 83 – www.kaaskirkemann.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.