Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málagas eksportbedrifter bekymret over Trump · Immigrasjon skaper problemer i Málaga og Cádiz · Den første hetebølgen har kommet

Málagas eksportbedrifter bekymret over Trump · Immigrasjon skaper problemer i Málaga og Cádiz · Den første hetebølgen har kommet

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Málagas eksportbedrifter bekymret over Trump

Flere lokale eksportbedrifter uttrykker bekymring over Donald Trumps kommende reformer, som sannsynligvis vil påvirke den lokale eksporten til USA. Kort forklart vil Trump med sin reform sikre at arbeidskraften bak importerte produkter som skal bearbeides, skal over på amerikanske hender. Det betyr at det fortsatt kan eksporteres oliven til USA, men at selve produksjonen med å få olivenene gjort spiseklar (skåret opp, lagt i væske, etc.) skal foregå i USA – eller alternativt tillegges nye, tunge, konkurransevridende avgifter. Utviklingen bekymrer flere lokale eksportbedrifter innen olivenproduksjon, vinproduksjon, tekstilvarer og elektronikkbransjen, som alle i løpet av de siste ti årene har opplevd en markant økning i eksporten til USA. Man håper at EU kan løse handelskonflikten.
 
 
{loadposition google}
 
 

Immigrasjon skaper problemer i Málaga og Cádiz


Mer enn 5.100 illegale immigranter har gjennom årets løp gått i land langs den andalusiske kysten – primært i Cádiz- og Málaga-provinsen. Det er en tredobling i forhold til i fjor, og det har fått de midlertidige flyktningesentrene til å kollapse. Bare i Cádiz-provinsen er det i løpet av den siste uken kommet 1.525 flyktninger, og i mangel på et bedre alternativ er flere blitt innlosjert i en industrihall i havnen i Algeciras. Málagas borgermester, Francisco de la Torre, har på det sterkeste anmodet sentralregjeringen om en styrket innsats mot de gruppene som illegalt transporterer immigrantene til Spania, og at de som allerede har ankommet fordeles jevnt over hele Andalucía.
 
 
{loadposition google_native}

 

Den første hetebølgen har kommet

Årets første hetebølge rammet Costa del Sol i går, torsdag, og vil fortsette en liten ukes tid. Temperaturene stiger i hele Málaga-provinsen til 32-33 grader, men det er den varme luften som kan få det til å føles ulidelig varmt. Det spanske meteorologiske instituttet, AEMET, spår høye temperaturer om natten på 20-22 grader og at temperaturene fra mandag av vil stige ytterligere. Nesten alle hetebølger rammer Spania i juni, juli og august måned.
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 

Málaga Universitet søker skandinaver


Málaga Universitet søker skandinaviske deltagere til et gruppeintervju om integrasjon på Costa del Sol, europeisk identitet og medievaner. Diskusjonen vil foregå på Fakultetet for Kommunikasjon på enten engelsk eller spansk, avhengig av gruppen.
Intervjuet finner sted i første uke av juli og vil maks. vare to timer. Alle intervju er anonyme.
Du kan melde deg på via mailen transfomedia@uma.es med navn, nasjonalitet og telefonnummer.
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet