Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hver femte spanjol nær fattigdomsgrensen · Markant økning i produksjonen av olivenolje · Tusenvis av paraplyer i Torrox

Hver femte spanjol nær fattigdomsgrensen · Markant økning i produksjonen av olivenolje · Tusenvis av paraplyer i Torrox

Hver femte spanjol nær fattigdomsgrensen

21,6 prosent av den spanske befolkningen lever under eller nær fattigdomsgrensen, som er fastsatt til en årlig personinntekt på 8.522 euro eller en husstandsinntekt på 17.896 euro. Tallene kommer fra spansk statistikk (INE), som nettopp har offentliggjort tallene for 2017. Tallene er stort sett uendret i forhold til året før. Positivt er det dog at den gjennomsnittlige spanske husstandsinntekten i fjor steg med 3,1 prosent til 27.558 euro før skatt.
 
 
 
{loadposition landingpage2}
 
 
 

Markant økning i produksjonen av olivenolje


Den andalusiske olivenoljen er så populær at produsentene ikke bekymrer seg over å få avsetning på de 952.000 tonnene som årets produksjon lyder på. Det er en økning på 7,6 prosent i forhold til i fjor. Årets store produksjon utgjør 76 prosent av Spanias samlede produksjon, hvor Castilla-La Mancha bidrar med åtte prosent og Extremadura med seks prosent. I Andalucía er det Jaén (41 prosent) og Córdoba (27 prosent), som i særklasse er tungvekterne i sektoren, men alle regioner har en stor produksjon. Mellem 50 og 60 prosent av den spanske og andalusiske olivenoljeproduksjonen eksporteres. USA er det største markedet.
 
 
{loadposition google}
 
 
 
torrow paraply

Tusenvis av paraplyer i Torrox


Siden 2015 har Torrox pyntet og overdekket byens sentrale plass ”Plaza de la Constitución” med tusen paraplyer, som har satt et flott og fargerikt preg på byen, og utviklet seg til en liten turistattraksjon. Men i år fordobles antallet av paraplyer som sikrer en behagelig skygge over byens sentrale plass og de nærmeste gatene, og alle blir røde eller gule for å danne et stort spansk flagg. Anledningen er årets fotball-VM, hvor Spania på søndag kl. 16.00 møter Russland i åttendedelsfinalen.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.