Månedsmagasinet på Costa del Sol
En natt på fortryllende Hotel Castillo de Monda
”Det sies at det går en underjordisk tunnel ned til kirken, men ingen av oss har noensinne funnet den,” forteller Maryn begeistret. Han er manager og hollender, og driver borgen sammen med to andre hollendere. Kirken som han snakker om er den som ligger midt i Mondas sentrum. Den ligger nøyaktig der hvor byens moské sto for flere århundrer siden.
 
Den opprinnelige konstruksjonen av Castillo de Monda går tilbake til 800-tallet. Borgen har både vært på mauriske og kristne hender, og det siste angrepet skjedde i 1570 under et kort arabisk opprør som totalt ødelagte borgen, som sto igjen som en ruin i de neste 400 årene, inntil noen tyske aristokrater kjøpte de sørgelige restene. Etter et mislykket gjenoppbygningsprosjekt ble det som fremdeles var ruiner solgt videre til en gruppe engelske entreprenører, som gjorde jobben ferdig og åpnet et luksushotell. Deretter ble det solgt til en amerikansk gruppe, som ville gjøre det om til timeshare. I 2016 kom det i nederlandsk eie.
 
Spøker det på borgen? ”Naturligvis!” svarer Maryn enda mer begeistret, og henviser til en lokal historie som handler om ”prinsessen” på Castillo de Monda og ”prinsen” fra en nærliggende borg, samt naturligvis en masse mystikk. Historien står forklart på en tavle ute foran borgen. Maryn erkjenner dog, at hverken han eller noen av hans kollegaer noensinne har opplevd noe mystisk finne sted der.
 
Når man beveger seg rundt på den store borgen som har innvendige og utvendige passasjer, små, semi-private terrasser i forskjellig høyde og adskillige tårn, er det umulig å si hvor mange rom det egentlig er. Det føles som hundrevis, men det nøyaktige tallet er 27. ”Det gjør det relativt enkelt for oss å stenge av hele borgen når det f.eks. holdes bryllup her, noe som er meget populært,” forteller Maryn.
 

Rommene


Det er maurisk stemning for alle pengene i borgens nøye innredete rom. Det rommet som Det Norske Magasinets utsendte overnattet i hadde en himmelseng av mørkt tre, men andre rom har annen innredning. Alle rommene har en vakker utsikt og fra vårt rom var det utsikt direkte ut til et av borgens originale tårn, samt hele øst-siden av Monda. Det finnes også rom med to soverom og så finnes det også leiligheter.
Det hersker en desidert middelalderstemning når man går bort over de autentiske gulvflisene og de håndvevde gulvteppene.
Som et ekstra pluss kan det nevnes at wifi fungerer helt perfekt på rommene – og overalt på borgen faktisk.
 

Restauranten


På nest øverste etasje finnes hotellets restaurant, som har en meny av en beskjeden størrelse, men med et overveldende innhold. Vi blir presentert for dagens meny, og velger denne samt en á la carte. Og vi blir ikke skuffet. Maten er helt tipp-topp og flott presentert. Det er fyr i peisen, som befinner seg midt i rommet, og personalet er ytterst oppmerksomme på våre ønsker og behov.
Det er vanskelig å si om resten av restaurantens gjester bor på hotellet eller om de bare har kommet hit for å nyte en god middag og et godt glass vin. Begge deler er sannsynlig.
 

Kafé og pool


I lokalet ved siden av restauranten ligger hotellets kafé/bar, og bak baren står en bartender som kan tilberede enhver cocktail som du kunne tenke deg. Selve kafé-området er innredet i maurisk stil med fargerike fliser, mauriske hvelvinger og mønstre i veggene. De lette kurvmøblene er enormt fascinerende der de står plantet mellom kampestein og borgmurer, og bringer rommet inn i det 21. århundre.
Felles for alle de store lokalene er at borgens opprinnelige mursteiner nærmest trenger seg på når de velter ut mellom finpussede og flott malte vegger. Det er en konstant påminnelse om borgens opprinnelige skikkelse, og enormt sjarmerende.
 

Byen


Fra borgen kan man på få minutter gå direkte ned til Monda by. Der kan man se den gamle romer-veien, besøke olivenmøllen eller bare få seg en tapas og en øl. Det ligger kun noen ganske få restauranter i byen, men kirkeplassen er spesielt sjarmerende.
 
Få mer informasjon og se fotos og video av hotellet på www.castillodemonda.com
+34 952 45 98 36 info@castillodemonda.com
 
Av Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.