Månedsmagasinet på Costa del Sol
Pensjonistene slår fra seg – Åtte brannmenn hjalp til med å få en 300 kg. tung mann på sykehuset – Luksuriøst ”All inclusive” resort til 150 millioner euro i Estepona

Pensjonistene slår fra seg - Åtte brannmenn hjalp til med å få en 300 kg. tung mann på sykehuset - Luksuriøst ”All inclusive” resort til 150 millioner euro i Estepona

Pensjonistene slår fra seg

Tusenvis av pensjonister har i de siste dagene tatt til gaten over hele landet i en massiv protest for sine pensjoner. Siden 2013 og frem til i dag har de spanske pensjonene kun steget med 0,25 prosent i året. Det er lavere enn den generelle prisindeksen (IPC), så derfor har pensjonistene de siste fem årene mistet kjøpekraft. Dertil kommer at mange føler at fremtidens pensjoner er usikre, da staten flere ganger allerede har måttet ta opp lån for å kunne utbetale pensjon til landets mange pensjonister. Det er første gang noensinne at de spanske pensjonistene mobiliserer seg i en omfattende demonstrasjon. Statsminister Rajoy lover å gjøre noe med problemet, men han innrømmer at hans spillerom er beskjedent. Spania har i dag 9,5 millioner pensjonsmottagere, hvorav en tredjedel mottar under 8.200 euro i året, som betegnes som fattigdomsgrensen. Tilsvarende er det kun en tredjedel, som mottar over 12.000 i pensjon om året.
 
Ved å lese artikkelen ”De usikre pensjonene” her får du et dypere innblikk i problematikken vedrørende de spanske pensjonene.

 
{loadposition google}

Åtte brannmenn hjalp til med å få en 300 kg. tung mann på sykehuset

Det var ikke lett å få den 300 kg. tunge Málaga-innbyggeren Juan José på operasjonsbordet i begynnelsen av uken. Den 52-år gamle mannen skulle på mandag legges inn på sykehuset Clinico i Málaga for å gjennomgå en livsviktig operasjon, som skal få ham ned i vekt. Men å få den store mannen fra sitt privathjem til sykehuset var ikke ”piece of cake”. Det skulle hele åtte sterke brannmenn til. Den 300 kg. tunge Juan José lider bl.a. av depresjon, og hans vekt har økt mye de siste årene. På sentralsykehuset i Málaga har man flere spesialister for å operere overvektige.
 
{loadposition landingpage2}

Luksuriøst ”All inclusive” resort til 150 millioner euro i Estepona

Hotellenes ”All inclusive” er for de fleste ensbetydende med lav pris og dårlig kvalitet. Men den greske hotellgruppen Ikos Resorts ser annerledes på det. I Karibien, Tyrkia og på Kanariøyene har de greske hotellene stor suksess med sitt alt-inkludert konsept, som de gjør luksuriøst. Nå vil de videreføre konseptet til Costa del Sol, hvor hotellgruppen har kjøpt opp det gamle Hotel Costa del Sol Princess i Estepona, og vil investere ikke mindre enn 150 millioner euro i å bygge om, utvide og skape en eksklusiv ”all inclusive” resort med 400 rom. Den nye resorten skal stå klar i 2020.
 

Husk å stille klokken frem på søndag

Natten mellom lørdag og søndag går vi fra vinter- til sommertid. Det betyr at klokken 02.00 skal vi stille klokken frem til kl. 03.00.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.