Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Støtt krefthospicet Cudeca, og få samtidig en alle tiders konsertopplevelse. Slik lyder oppfordringen når Europas beste Queen-tribute spiller til fordel for Cudeca på Borgen i Fuengirola, lørdag 21. april.
 
Det begynte i det små for over ti år siden. I dag er de etterspurt i hele Nord-Europa og i store deler av USA.
 

Fra hobby til alvor

Bjarke Baisner synger, ligner, opptrer og oppfører seg helt som den legendariske Freddie Mercury. Og hans fire bandmedlemmer er med på leken. Derfor er tributen Queen Machine i dag det nærmeste man kommer det originale Queen, og tusenvis av mennesker strømmer til deres konserter. ”Vi er som Queen i deres yngre dager. Da de var best og alltid overrasket på scenen. Det er også slik publikum forventer å se oss,” forteller Peter Jeppesen, som er gitarist og bandets talsmann. Han har vært med fra starten i 2008. ”Den gangen var det hele bare for moro, men plutselig ble det alvor – på en bra måte. Vi gikk fra å spille for et lite publikum på små spillesteder, til å stå foran 10-20.000 mennesker på de store festivalene. Det er ikke til at forstå, men folk vil ha oss, folket vil ha Queen”. Og Queen Machine gjør alt for å levere varen.

 

De mange små detaljene

Det populære tribute-bandet setter sin ære i å utvikle seg, forbedre seg og jobbe med de små detaljene som gjør deres konserter så autentiske. ”Vi kommer hele tiden med nye show og vi har stor fokus på de små finessene for å bli så lik Queen som mulig,” forteller den danske gitaristen. Derfor er musikernes kostymer skreddersydd ut fra det originale Queen sine klær, og deres lys- og sceneshow er nesten som under de store Queen-konsertene på 80-tallet. Det er øye for detaljer, men noen av dem er dessverre så små at de ikke ses. Det gjelder blant annet gitaristens plekter.
 

Brian May og Roger Taylor sier ok

Det er nemlig ikke et vanlig plekter, men derimot den gamle, originale sixpence mynten som Brian May spilte med i Queens storhetsperiode. ”Vi hadde fornøyelsen av å møte Queens originale gitarist, Brian May, og trommeslager, Roger Taylor, for et par år siden. De kjenner til både oss og vårt show, så vi er godkjent,” avslutter Peter Jeppesen muntert. Fremover venter en lang sommer med nye konserter i hele Europa og i USA, hvor bandet i fjor fikk sitt gjennombrudd. Men før det holder Europas beste Queen tribute sin første konsert noensinne på spansk jord. Den 21. april bringer de legenden til Castillo Sohail i Fuengirola.
 

Litt om Cudeca


Krefthospice Cudeca har siden etableringen i 1992 tatt hånd om mer enn 10.500 kreftpasienter på Costa del Sol. Noen blir innlosjert på Cudecas hospice i Benalmádena, mens andre får den daglige behandling og omsorg i sitt private hjem. Alle kreftpasienter kan søke hjelp hos Cudeca. Kjønn, alder, religion og nasjonalitet spiller ingen rolle. Bare i løpet av det siste året alene har Cudeca tatt hånd om over 1.000 pasienter, og antallet stiger år for år. Derfor har krefthospicet bruk for flere ressurser. Kun 8 prosent av Cudecas budsjett kommer via offentlige tilskudd av midler. Hele 92 prosent skapes via private donasjoner, brukt-butikker og en lang rekke med veldedighetsarrangementer.
 

Billettpriser & salg


Billetter til konserten koster:

Ståplass 18 euro og sitteplass 25 euro.

Billettene kan kjøpes hos:

Fuengirola: UniOptica – Café La Vida

Mijas: Vitamina – Loft & Roomers

Marbella: Loft & Roomers

Torre del Mar: Maddie 686 72 23 49
Almuñecar: Bent 630 71 32 28
 
Mer info fås hos: henrik@eventhuset.es / 670 63 57 86
 
På Castillo Sohail vil det være barer og matboder, som åpner 
klokken 19.00. Queen Machine går på scenen kl. 21.30.
Konserten arrangeres av den skandinaviske organisasjonen Make Help i tett samarbeid med Cudeca og Fuengirola kommune.
 

Vakre Castillo Sohail


Den gamle middelalderborgen i Fuengirola hører til blant Andalucías flotteste konsertsteder, men slik har det ikke alltid vært. Castillo Sohail har vært hardt medtatt av fortidens mange kriger, og nesten vært bombet ned til grunnen. Derfor var borgen i store perioder av det 19. og 20. århundret i privat eie, da staten ikke hadde noe å bruke ruinene til. Men i 1989 havnet Castillo Sohail atter en gang i kommunens eie, og i perioden 1995-97 ble borgen restaurert og delvis gjenoppbygget. Det avvikles i dag 12-15 årlige konserter på Castillo Sohail, samt en rekke andre kulturelle aktiviteter.
 

Paul Maxwel


Det blir massevis av underholdning og god musikk hele kvelden på Castillo Sohail på lørdag den 21. april. Klokken 20.15 opptrer Paul Maxwel – også kalt The Piano Man. Paul Maxwel er fast inventar på de beste spillestedene i Marbella, og har flere ganger opptrådt med prominente navne som Lionel Richie, Gary Moore, Michael Bolton og Ricky Martin. Paul Maxwel spiller blant annet det beste fra Elton John, Louis Armstrong, Tom Jones og Tina Turner, kombinert med sin egen musikk. Alt sammen i fint selskap av sitt flotte hvite piano.
Av Henrik Andersen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet