Månedsmagasinet på Costa del Sol
Påske i Ewalds matbutikk
Før hørte egg og kjøtt med til høydepunktene på påskebordet, ettersom de ikke forekom under fasteperioden. Nå har fiskeretter som sild, bøkling, Janssons fristelse og laks blitt mer populært i påsken, og lammekjøtt – det ble vanligere allerede i løpet av 1900-talet.
Påskematen varierer selvsagt noe i de nordiske landene, men inkluderer som oftest egg, lam og laks i ulike retter. Påskematen kan synes lik julematen, men den er tradisjonelt litt «lettere», selv om den ofte komplementeres med godsaker av marsipan og sjokoladeegg.

 
I Ewalds matbutikk finner du alt du trenger å diske opp med for påskefeiringen – mat, drikke og godsaker.
 
Her byr Ewalds dessuten på en god oppskrift på lammestek som passer til påsken:
 
Ewalds lammestek
Ingredienser:
1 kg lammestek, benfri
1 krukke timian
1 krukke rosmarin
10 st. hvitløksfedd
salt
pepper
 
Tilberedelse
1. Sett ovnen på 120 grader. Finhakk timian og rosmarin. Press hvitløksfeddene. Gni inn lammesteken med urter og hvitløk. Dryss med salt og pepper.

2. Legg lammesteken i en ildfast form, sett den i ovnen og la den steke til kjernetemperaturen er 48 grader (veldig rosa) eller 52 grader (lyserosa).

3. La steken kjølne og skjær i tynne skiver.
Ewalds matbutikk, som ligger på toggaten i Los Boliches, ønsker alle en God Påske!
Av Ewalds matbutikk

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.