Månedsmagasinet på Costa del Sol
”Living the dream” – det er en dekkende beskrivelse av Vibekes liv. Hun lever nemlig av å lage reisereportasjer for de norske avisene. Det innebærer at hun reiser rundt i hele verden og opplever storbyer og eksotiske steder med sitt kamera, penn og papir. Ikke dårlig vel?
 
Det er da også en livsglad og strålende blid Vibeke som møter Det Norske Magasinets utsendte i marinaen i Sotogrande. ”Jeg elsker å bo i Spania. Man får simpelthen energi av å bo i dette landet,” sprudler Vibeke, som bor i en liten landsby oppe bak Sotogrande.
 
Hvordan kom du til å ende opp med å bo i Spania?

”Jeg møtte mannen min i Taj Mahal for 20 år siden. Jeg var på rundreise og skulle videre til andre land i Østen, man da min nye forelskelse foreslo at jeg tok med ham hjem til Gibraltar, tenkte jeg at det var en meget god idé,” smiler Vibeke.

”Vi bosatte oss utenfor Gibraltar, da jeg ikke egner meg så godt til å bo på et så kompakt sted, og siden jeg er utdannet fotograf supplerte jeg i starten norske aviser med foto fra Spania. Etterhvert begynte jeg også å skrive tekster til disse fotoene, og helt naturlig ble det til reportasjer fra forskjellige steder i Spania og senere fra hele verden,” forteller Vibeke, som har overnattet i alt fra luksus-suiter til strå-hytter.
 

Hjemme bra men borte best


I tillegg til sitt arbeid med å supplere norske aviser med artikler, driver Vibeke også reisebloggen Bortebest.no. ”Når man skriver reisereportasjer må man jo være meget objektiv. Bloggen begynte som et sted hvor jeg kunne få plass til alle de opplevelsene og betraktningene som ikke kunne komme med i artiklene,” forteller Vibeke, som sammen med kollegaen Inga Ragnhild Holst holder liv i bloggen, som har et velde av artikler og inspirerende foto fra steder i hele verden.
Men bloggen inneholder ikke kun anbefalinger. Den har nemlig et helt avsnitt som heter ’Drit i det’, som er skribentenes dyrekjøpte erfaringer som du absolutt ikke bør kaste bort ferien din på på. Og selv om du ikke er på utkikk etter et billig hotell i New York, er f.eks. beskrivelsen av Hotel Pennsylvania, som ”gir assosiasjoner til The Shining og har like mye sjarm som Donald Trump”, hylende morsom lesning.
 
Og hva kan man så ’drite i’ på Costa del Sol?
”Marbella er generelt kunstig oppbygget, bortsett fra den gamle byen, som er meget vakker. Og så er det strendene langs Costa del Sol, som i høysesongen er fylt med brunlig, uklart vann.” Kjør heller til Costa de la Luz, som har de mest fantastiske, vakre strender med klart vann, foreslår Vibeke.
Hvis man besøker Costa del Sol i sommerferien når det er enormt mange turister, anbefaler reisejournalisten at man tar konsekvensen av det, og har badeferie. ”-Det blir ulidelig å forsøke å rekke å se alle byene og ture rundt på må få, når det er 40 varmegrader. Og hvis man kommer til Costa del Sol i påsken, så lei en bil og kjør opp til noen av de små byene inne i landet, som har noen utrolig spennende prosesjoner. I de mindre byene kan man også komme tettere på, og står ikke som sild i tønne i en enorm folkemengde,” sier Vibeke.
 

Ut mot nære og fjerne kyster


Den neste forestående reisen går til Barcelona, med båt. ‘Symphony of the Seas’ er verdens største cruiseskip, med alt hva man kan tenke seg av underholdning, og Vibeke er sikret en lugar på jomfrureisen i Middelhavet. Symphony of the Seas legger fra kai i Málaga og legger til i Barcelona to dager senere. ”Men faktisk liker jeg best mindre cruiseskip, hvor man kan merke at man er på havet, fordi vannet er tett på deg. De store cruisene føles ofte som en storbyferie,” forteller Vibeke, hvis mann og barn dog er glade for cruise-opplevelsene, som Vibeke har en del av i løpet av året. ”Det er ikke lenger kun pensjonister som drar på cruise. Gjennomsnittsalderen på cruise er 43 år, men det er i stor grad barna som medvirker til å trekke tallet ned.”
 
I april skal Vibeke til Stillehavet. Hun skal rundt Fiji-øyene og Cook Islands, samt også besøke New Zealand. ”I dag er mine barn 12 og 16 år gammel, men da de var mindre var jeg redd for at de ikke forsto at det å reise var jobben min. Jeg fryktet at de bare trodde at jeg reiste på ferie, bort fra dem,” ler Vibeke.
 
5 beste tapasbarer i Malaga
”Andalucía er så mye mer enn sol og strender. I Malaga kan du fråtse i deilig tapas til en billig penge.”

Les Vibekes anbefalinger til Málagas beste tapasbarer på www.bortebest.no
 
Tarifa – byen hvor ingen går til frisøren
”En konstant vind gjør Tarifa spesiell. Glem frisyren, og nyt svulmende surfe-biceps og karibiske strender.”
Se Vibeke Monteros anbefalinger om surfebyen Tarifa, som er hennes eget lille paradis, når hun kan finne et smutthull mellom deadlines. www.bortebest.no 
Av Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com
. Foto: Kristina Kongsgaard

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.