Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Vi skal ‘leve i nuet’, som utrykket sier, men et nytt år er også en fin tid å reflektere litt over tiden som har gått, og om hvordan vi ønsker at veien foran oss skal fortsette. Å angre løser ofte ikke noe, men lœrte vi noe i året som gikk, og var det noe vi kunne ha gjort litt annerledes? Ble vi klokere? Og hvis vi tar med oss den nye lærdommen inn i 2022, hvordan ser da fremtiden vår ut?

DNM har spurt om folks tanker rundt årsskiftet.

  1. Skjedde det noe uventet i året som gikk, og hvordan håndterte du det?
  2. Hva var det viktigste du lœrte i 2021 som ikke har noe med pandemien å gjøre?
  3. Hvis du kunne gå tilbake i tiden, skulle du ha gjort noe annerledes?
  4. Hvordan er din ideelle nyttårsfeiring? Og hvor?
  5. Hvis du skal prøve noe du aldri har gjort før i det nye året, hva skal det vœre?

Grete Rønningen (61) Førstekonsulent Kripos

Skjedde det noe uventet i året som gikk, og hvordan håndterte du det?
Vi, Stein og jeg, kjøpte oss leilighet i Carvajal. Har vært i Fuengirola mange ganger og var fast bestemt på at det ville bli i nærheten. Jeg sa «SOLGT!» etter 20 minutters videovisning i lunsjen på jobb! Middel View er nå vårt nye feriehjem og vi håper på å kunne reise ofte hit. Jeg må jobbe noen år ennå, men Stein kan reise ned så ofte han kan og vil.

Hva var det viktigste du lœrte i 2021 som ikke har noe med pandemien å gjøre?
Det viktigste jeg lærte i 2021 er at man må ta ting som de kommer, dette i større grad enn tidligere. Det er ikke gitt at alt skal bli å være som man tror – stress ned og grip dagen!

Dette opplevde vi da nest yngste barnebarnet fikk diagnose, alvorlig barneautisme. Håper og tror han vil trives i Middel View.

Hvis du kunne gå tilbake i tiden, skulle du ha gjort noe annerledes?
Å gå tilbake i tiden er tankevekkende spørsmål; Jeg vil da ha det umulige – en tidskonto!

Denne skulle ha vært brukt til barnebarn og kreativitet i fritiden. Dette blir det muligheter til en vakker dag – les pensjonist tilværelse.

Hvordan er din ideelle nyttårsfeiring? Og hvor? 
Den ideelle nyttårsfeiringen er hos Hanne og Bjørn! Same procedure as last year!

Her samles gode hjertevarme venner til utrolig god mat og tilbehør.

Hvis du skal prøve noe du aldri har gjort før i det nye året, hva skal det vœre? 
Det blir en ny opplevelse for oss å kunne reise på ferie med bare håndbagasje til vår nye leilighet. Dette har vi aldri tidligere gjort, tenk så deilig og raskt det skal gå. Solkysten venter på oss og vi på den!


Victoria Laliberte (24) Grafisk designer 

Skjedde det noe uventet i året som gikk, og hvordan håndterte du det?
Dessverre ble onkelen min skikkelig syk dette året. Det har vært vanskelig å vite hva man skal si eller gjøre rundt han. Heldigvis dro vi alle til Oslo i sommer og var mye med han.

Hva var det viktigste du lœrte i 2021 som ikke har noe med pandemien å gjøre?
At det å jobbe hardt gir resultater. 

Hvis du kunne gå tilbake i tiden, skulle du ha gjort noe annerledes?
Egentlig ikke. Jeg angrer ikke på noe spesielt. 

Hvordan er din ideelle nyttårsfeiring? Og hvor? 
Nyttår kan noen ganger være litt overveldende, fordi vi har for høye forventninger. Jeg elsker en low key feiring med hjemmelaget mat med nære og kjære. Bare gode ‘vibes’ inn i det nye året.

Hvis du skal prøve noe du aldri har gjort før i det nye året, hva skal det vœre? 
Jeg hadde gjerne lært meg å sy, også med symaskin. Hadde vært praktisk å kunne fikse klær som blir ødelagt og kanskje designe noe nytt! Egentlig veldig synd at man ikke lærer dette på skolen. 


John Lansley (67) Financial Advisor

Skjedde det noe uventet i året som gikk, og hvordan håndterte du det?
Jeg er hovedgitaristen i et band in a band og selv om vi har møtt når vi kunne mellom lockdowns, måtte vi kansellere flere gigs som vi hadde planlagt grunnet restriksjonene. Så plutselig var vi tilbake og hadde vår første spillejobb på evigheter på en lokal bar. Det var fabelaktig å spille for publikum igjen og så totalt uventet, siden vi ikke trodde at det ville skje i år. V greide oss noenlunde bra … Faktisk så bra at vi ble invitert tilbake en måned senere.

Hva var det viktigste du lœrte i 2021 som ikke har noe med pandemien å gjøre?

Det er litt komplisert å svare på, for det er vanskelig å skille hva jeg lœrte ved å gå igjennom Covid-tiden, og hva som ikke har vœrt et resultat av pandemien. Men jeg lœrte å spille bouzouki etter at jeg kjøpte en i Aten!

Hvis du kunne gå tilbake i tiden, skulle du ha gjort noe annerledes?
Jeg liker å tenke at alle erfaringer, selv de dårlige, har vœrt verdifulle siden de har gjort meg til det menneske jeg er i dag. Så jeg ville ikke ha forandret noe …, bortsett fra at jeg kanskje hadde funnet mer tid til å spille gitar. 

Hvordan er din ideelle nyttårsfeiring? Og hvor? 
Jeg ville ha tatt kona mi tilbake til Paros øya i Hellas, til en avsidesliggende strand som vi oppdaget da vi var på bryllupsreise tidligere i år. Vi ville ha åpnet en flaske god spansk Cava som drikke til de lokale druene og feiret nyttår på et gresk/spansk vis.

Hvis du skal prøve noe du aldri har gjort før i det nye året, hva skal det vœre? 
Jeg vil veldig gjerne rafte i Costa Rica.


Sigrid Beate Jegleim (48) Deleier og megler i Casa Nordica Estates

Skjedde det noe uventet i året som gikk, og hvordan håndterte du det?
I mars sluttet jeg i bedriften jeg hadde jobbet i igjennom 9 år og startet da opp mitt helt eget eiendomsmeglerselskap i Malaga by sammen med en kollega. Det har vært en spennende erfaring og jeg er veldig fornøyd med resultatet. 

Hva var det viktigste du lœrte i 2021 som ikke har noe med pandemien å gjøre?
Min 17 år gamle datter dro i august til USA for å studere et år og jeg har lært at hun klarer seg helt fint ute i den stor verden og at jeg som mor klarer å gi slipp på henne uten å bekymre meg for mye. 

Hvis du kunne gå tilbake i tiden, skulle du ha gjort noe annerledes?
Nei, det jeg har av positive og negative erfaringer har fått meg hit jeg er i dag og det er jeg generelt fornøyd med. 

Hvordan er din ideelle nyttårsfeiring? Og hvor? 
Med venner og familie i Norge, gjerne på hytta på Golsfjellet med masse snø.

Hvis du skal prøve noe du aldri har gjort før i det nye året, hva skal det vœre? 
Oi, et vanskelig spørsmål; jeg har veldig lyst å reise til den nordlige delen av Spania som jeg fortsatt etter 20 år her i Spania ikke har besøkt, for å oppleve gastronomien og lære denne delen av landet å kjenne.


Karl-Johan Gombrii, (77) Advokat

Skjedde det noe uventet i året som gikk, og hvordan håndterte du det?
Pandemifaste bestemte vi oss plutselig for å kjøpe ‘fjelleilighet’ i det ombyggede gamle Bergsjø Høgfjellshotell (Ål kommune) sammen med en sønn og ett vennepar til ham, d.v.s. fem personer. Det er delingsøkonomi i praksis som fungerer strålende. Vi har delt opp årets uker slik at hver deleier får 20%. Kona og jeg er storpamper med 40% til sammen.

Hva var det viktigste du lœrte i 2021 som ikke har noe med pandemien å gjøre?
At du virkelig må ringe den gamle kompisen fra skoletiden som du lenge tenkt å kontakte. Helt plutselig kan det være for sent. Døden tar ikke telefon.

Hvis du kunne gå tilbake i tiden, skulle du ha gjort noe annerledes?
Jeg skulle ha begynt for alvor å lære meg spansk allerede da jeg kom hit første gang 1985. Det er ikke for sent for så vidt, men jeg fortsatt ikke har begynt for alvor med spansken. I mellomtiden har jeg på den annen side opparbeidet en viss forståelse og respekt for hvordan innvandrere i Norge fra fjerne strøk har det når de stotrer seg frem på veldig dårlig norsk, akkurat som jeg stotrer meg frem på veldig dårlig spansk når f eks registerremmen har gått i stykker på bilen: La remma de registro es caputt! Es caro?

Hvordan er din ideelle nyttårsfeiring? Og hvor? 
Med 6-8 venner hjemme hos noen som serverer østers, hummer og en aldri så liten reinsdyrindrefilet.

Hvis du skal prøve noe du aldri har gjort før i det nye året, hva skal det vœre? 
Synge i kor. Min kone ler av det fordi jeg ikke kan synge. Men det er vel derfor man har kor?


Therese Larsson (38) Driver Scandi supermarket

Skjedde det noe uventet i året som gikk, og hvordan håndterte du det?
Jeg lœrte meg å ta det rolig og sette søkelys på meg selv og min familie. I år ble jeg mamma for første gangen, så det har vœrt veldig lærerikt på mange måter. Jeg har lœrt meg å stole enda mer på mitt instinkt og funnet gode mennesker i min nærhet som jeg kan stole på.

Hva var det viktigste du lœrte i 2021 som ikke har noe med pandemien å gjøre?
Mitt første barn ble født.

Hvis du kunne gå tilbake i tiden, skulle du ha gjort noe annerledes? 
Nei, jeg ville ikke ha gjort noe annerledes. 

Hvordan er din ideelle nyttårsfeiring? Og hvor? 
En rolig og koselig dag med familie og eller venner. Å spise forrett tidlig, deretter kanskje spille et spill før varmretten og liksom bringe det nye året inn med hygge.  

Hvis du skal prøve noe du aldri har gjort før i det nye året, hva skal det vœre?  
Jeg vil nyte tiden med nœre og kjære og vœre nœr min datter så mye som jeg kan.  

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet