Månedsmagasinet på Costa del Sol
Dårlig måned for arbeidsledigheten – Iskald uke – 11-åring fikk barn, faren er hennes bror

Dårlig måned for arbeidsledigheten - Iskald uke - 11-åring fikk barn, faren er hennes bror

Dårlig måned for arbeidsledigheten

Januar er alltid en dårlig måned for den spanske arbeidsledigheten, men i år har den vært ekstra hard. Hele 66.000 personer mistet jobben sin i forrige måned – herav 2.200 i Málaga-provinsen. Som ventet er det primært servicefagene som mister arbeidsplasser på denne tiden av året. Arbeidsledigheten i Spania nærmer seg nå 3,5 millioner personer, hvilket tilsvarer 17 prosent av arbeidsstyrken. Det er ca. en halv million færre ledige enn i fjor på samme tid.

 
{loadposition google}

Iskald uke

I forrige uke blåste det som aldri før, og i denne uken er det kaldere enn noensinne. I helgen som var og helt frem til tirsdag snødde det voldsomt flere steder i Spania, og selv i Ronda og Antequera, bare 40 km. nord for Málaga, måtte bilistene finne frem kjettingene. I de fleste byene langs kysten var det natt-temperaturer nede på fem grader, og trakk man bare litt inn i landet kom man nært frysepunktet. Den kalde vinden gjorde det ikke lettere å holde varmen.
Meteorologisk institutt (Aemet) forventer at kuldeperioden vil fortsette ut uken, selv om den kalde vinden vil avta.
 
{loadposition google}

11-åring fikk barn – faren er hennes bror

En spansk pike som bare er 11 år gammel fødte et barn forrige uke i Murcia.
Det viser seg nå at faren til barnet er hennes 14-år gamle bror. Da piken ble gravid var broren kun 13 år, og han kan derfor ikke anklages for en kriminell handling.
Myndighetene har vært involvert i saken for å sjekke omstendighetene og har som følge av det, ved hjelp av en DNA test, funnet ut at broren er faren til det nyfødte barnet. Det er selvsagt en meget spesiell sak, men de sosiale myndighetene i Murcia melder ikke om noen familiære problemer. Piken visste ikke om at hun var gravid før hun skulle føde. Både moren, faren / broren og det nyfødte barnet har det tilsynelatende bra.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.