Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fuengirola gir gratis boliger til eldre – Spania vedtar ny og strengere lov om dyrevern – Flere får kreft – og flere kureres – Danske trenger hjelp etter scooter-ulykke

Fuengirola gir gratis boliger til eldre - Spania vedtar ny og strengere lov om dyrevern - Flere får kreft – og flere kureres - Danske trenger hjelp etter scooter-ulykke

Fuengirola gir gratis boliger til eldre 

Et nytt sosialt prosjekt ser snart dagens lys i Fuengirola. Bystyret har denne uken vedtatt et forslag som skal sikre eldre med lav inntekt en hederlig gratis bolig. Kommunen er i besittelse av en rekke tomme boliger, som nå skal innredes til byens pensjonister som mottar statens minste-pensjon, ikke eier noen aktiva og har vanskeligheter med å få økonomien til å henge sammen. Boligene skal deles mellom to eller tre pensjonister, som hver får sitt eget soverom, men deler kjøkken, bad og stue. I tillegg vil de dele kommunens hjemmehjelp.
 
{loadposition google} 
 

Spania vedtar ny og strengere lov om dyrevern

Loven forbyr kupering av hale og ører, fjerning av tenner, klør og stemmebånd og generelt alle operasjoner som kun har kosmetiske formål. Videre forbyr loven at dyr brukes som premier og det frarådes å gi dyr til barn under 16 år uten foreldrenes samtykke.
Loven trådte i kraft i går, torsdag, og den nasjonale foreningen for dyrenes rettigheter i Spania feirer at den nå endelig, etter ti års ventetid, har trådt i kraft. Foreningen fremhever at det dog kan være regionale forskjeller i lovgivningen, så regionene oppfordres til å få gjennomgått sin lovgivning, slik at den nå lever opp til den nye og strengere lovgivningen.
 

Flere får kreft – og flere kureres

I løpet av fjoråret ble det i Málaga-provinsen registrert 7406 nye tilfeller av kreft. Det tilsvarer at 455 av 100.000 innbyggere ble rammet av den alvorlige sykdommen i fjor. Det er en liten økning i forhold til 2016, men under landsgjennomsnittet på 491. I to av tre tilfeller er det menn som rammes av kreft. De siste tallene viser heldigvis også en økning i antallet av pasienter som helbredes. 53 prosent av alle kreftpasienter blir i dag kurert i Spania.
 
{loadposition google}

Danske trenger hjelp etter scooter-ulykke

En 46-årig dansk mann kjemper i disse dager for å få førligheten tilbake, på sykehuset i Málaga. For en måned siden var han utsatt for en ulykke i Benalmádena, hvor han gled på sin scooter og slo ryggen hardt mot et palmetre. Han er lam fra brystet og ned. Familien kjemper nå for å få ham til Danmark for videre behandling og gjenopptrening, i det han alternativt sendes til Sevilla, hvor han hverken har familie eller venner. Hjemtransporten vil koste 130.000 DKK, men det eksisterer ingen forsikring for å dekke denne utgiften, og familien har begrensede midler. Derfor er det satt i gang en større innsamlingsaksjon på https://www.caremaker.dk/nc/fr/i/jesper_ulykke/ 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.