Månedsmagasinet på Costa del Sol
Boligmarkedet: bygging av nye boliger klarer ikke å holde tritt med etterspørselen – Arbeidsledigheten: 24 prosent i Andalucía mot 17 prosent i Spania – Starten på Málagas kamp for overlevelse

Boligmarkedet: bygging av nye boliger klarer ikke å holde tritt med etterspørselen - Arbeidsledigheten: 24 prosent i Andalucía mot 17 prosent i Spania - Starten på Málagas kamp for overlevelse

Boligmarkedet: bygging av nye boliger klarer ikke å holde tritt med etterspørselen

I Iøpet av 2017 ble det utstedt 4895 byggetillatelser. Det er en økning på 60 prosent på bare et enkelt år. Til tross for den store økningen klarer ikke nybygningen i Málaga-provinsen å holde følge med etterspørselen. I følge provinsens entreprenører er det i de seneste årene en etterspørsel på mellom 20.000 og 25.000 boliger i året, og skylden for at man ikke klarer å holde tritt med etterspørselen legges på myndighetene, som ikke utsteder flere byggetillatelser og dermed får skapt de tiltrengte nye arbeidsplassene. Tilsvarende forsikrer bransjeorganisasjonen at vi ikke er på vei inn i en ny boligboble, og henviser til at det på midten av 2000-tallet ble bygget 45.000 boliger årlig i provinsen.
 
 
{loadposition google}
 

Arbeidsledigheten: 24 prosent i Andalucía mot 17 prosent i Spania

Det går den rette veien med sysselsettingen, men til tross for et godt år er ledigheten fortsatt Spanias største problem. Til tross for en reduksjon på nesten en halv million er 3,8 millioner fortsatt uten jobb i Spania, hvilket svarer til 17 prosent.
I Andalucía falt ledigheten i 2017 med 160.000. Det bringer arbeidsledighetskøen ned til 960.000, hvilket svarer til en ledighet på 24 prosent. Sammen med regionen Extremadura har Andalucía den høyeste arbeidsledigheten i Spania.
 

Starten på Málagas kamp for overlevelse

I denne 10. sesongen i den spanske toppserien, La Liga, har Málaga CF havnet i alvorlige vanskeligheter. Et umulig lederskap av eier sjeik Al-Thani har på grunn av manglende sportslige investeringer brakt laget i faresonen for nedrykk.
Andre halvdel av serien startet forrige helg, hvor Málaga-laget i Eibar viste ny energi og vilje med den nye treneren Jose Gonzalez ved roret. Det ble 1-1 i den vanskelige bortekampen i baskerlandet.
Nå skal de gode taktene følges opp i lørdagens hjemmekamp på Estadio la Rosaleda mot denne sesongens store overraskelse, Girona fra Catalonia. Kick-off kl. 18.30.
Lagets kaptein, Recio, sier det rett ut:
Vi trenger 25 poeng i de resterende 18 kampene for å overleve i La Liga!
Og ytterligere forsterkninger av laget er nødvendig. På onsdag vendte således den tidligere Málaga-spilleren Samu Garcia tilbake på utlån fra Levante.
Billetter til kampen Málaga CF – Girona kan bestilles gjennom La Peña de Dinamarca:
kontakt@malaga-support.dk eller info@malaga-support.dk – tlf. +34 617 700 424
 
{loadposition google}
 

Advarsel! Prosesjonslarvene er allerede på farten

Allerede for to uker siden begynte advarslene mot prosesjonslarver, også kalt pinjelarver og på spansk ’procesionaria del pino’, som ses rundt omkring i flere områder, spesielt ved veddeløpsbanen i Mijas og området rundt der. Men nå er de også sett flere andre steder.
Prosesjonslarvene bygger bomullslignende reder i nåletrær, hvor de spiser nålene frem til de er tilstrekkelig store nok til å kunne forlate treet og bevege seg ned mot bakken for å søke etter føde, samt for senere å grave seg ned og forpuppes. Og det er nettopp på dette stadiet, når larvene forlater treet og de kommer ned på bakken og på gatene, at de er farlige og spesielt utgjør en stor fare for barn og dyr. Disse larvene har nemlig hår på kroppen, som inneholder en sterk gift som gir kraftige utslag og som også kan lede til pustevanskeligheter hos barn. Dyr, som f.eks. hunder, kan få hårene på sine poter, som de siden får på tungen når de slikker potene for å lindre kløen. I verste fall svulmer tungen på dyret opp og hunden kan kaste opp, og i en del tilfeller kan det endog føre til døden. Så spesielt hundeeiere advares, så de kan være oppmerksomme når de er ute og lufter hundene. Du kan lese mer om prosesjonslarver her
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.