Månedsmagasinet på Costa del Sol
Puigdemont er i Danmark – Strengere krav for ITV – Lavere økonomisk vekst i Spania

Puigdemont er i Danmark - Strengere krav for ITV - Lavere økonomisk vekst i Spania

Puigdemont er i Danmark

Den forhenværende presidenten for det katalanske parlamentet, Carles Puigdemont, reiste mandag morgen til København for å delta på et seminar hos universitetet i København. Puigdemonts tilstedeværelse vakte stor oppsikt i både Danmark og Spania, hvor pressen undret seg over Puigdemonts deltagelse på et lite seminar på et universitet. I flere spanske medier ble det spekulert i om de spanske myndighetene ville utstede en ny internasjonal arrestordre på Puigdemont, men det valgte man å ikke gjøre, tatt i betraktning at den katalanske politikeren hadde dratt til København for å fremprovosere en pågripelse. Om Puigdemont blir arrestert i f.eks. Danmark, kan den katalanske politikeren nemlig videregi sin stemme til en stedfortreder, når det katalanske parlamentet i løpet av de kommende ukene skal stemme om Puigdemonts gjeninnsettelse som president. Puigdemonts parti og de øvrige uavhengighetspartiene mangler bare en stemme eller to, men så lenge Puigdemonts er i eksil i Belgia kan han ikke avgi sin stemme.
 
{loadposition landingpage2}
 
{loadposition google}

 

Strengere krav for ITV

Fra midten av mai måned blir det vanskeligere å få sitt kjøretøy gjennom den obligatoriske ITV-kontrollen. Reglene blir strammet inn og det rammer primært kjøretøy som er over ti år gamle og går på diesel, men generelt vil kontrollen stille større krav til bilenes utslipp av Co2. Det er skandalene for noen år siden hos flere bilprodusenter, som har svindlet med bilenes Co2 utslipp, som ligger til grunn for de nye og strengere reglene for ITV-kontrollene. I dag går tre av ti kjøretøy ikke gjennom på den første kontrollen.
 

Lavere økonomisk vekst i Spania

Det internasjonale valutafondet (IMF) toner ned forventningene til vekst i den spanske økonomien for 2018. Det er den store uroen og uvissheten rundt situasjonen i Catalonia som får IMF til å justere forventningene. Fondet vurderte i sommer at spansk økonomi i 2018 ville vokse mellom 2,5 og 2,8 prosent, men justerer nå ned forventningene til 2,4 prosent. Det er fortsatt EUs høyeste økonomiske vekst. Når det gjelder de øvrige landene er det ingen som blir spådd en vekst på over to prosent i år. Den økonomiske veksten i Spania vil dog kun i begrenset omfang påvirke arbeidsledighetstallene. IMF antar at ledigheten i Spania i år vil falle fra ca. 17 til 16 prosent på landsbasis.
 
{loadposition google}
 

Den første støttegruppen for kreftrammede i Marbella – på engelsk

Fredag 26. januar kl. 17.00 blir det første møtet til en støttegruppe for kreftrammede avholdt i Marbella, på engelsk. Møtet er åpent for alle kreftpasienter, samt familie og venner som er påvirket av at en av sine nærmeste har kreft. På møtet kommer det eksperter som kan svare på spørsmål og gi informasjon om f.eks. parykker, sminke, transport og allmenn hjelp.
Møtet holdes i samarbeid med CUDECA, hvis telefonhjelp kommer til å være tilgjengelig for medlemmer.
Under møtet bys det på kaffe og en liten matbit.
Sted: Kaféen i Hospital Costa del Sol. Veibeskrivelse: Motorvei A-7, avkjøring nr. 187, Marbella.
For mer informasjon, kontakt med-organisator Marion Winter, tlf. 952 863 926.
Framtidige møter vil bli holdt den siste fredagen i måneden kl. 17.00.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.