Månedsmagasinet på Costa del Sol
Andalucía satser på ny turistrekord – Pasient med hjerneblødning ble ”glemt” på sykehuset – Markant byfornyelse i Torremolinos

Andalucía satser på ny turistrekord - Pasient med hjerneblødning ble ”glemt” på sykehuset - Markant byfornyelse i Torremolinos

Andalucía satser på ny turistrekord

Det var en optimistisk Susana Díaz som onsdag formiddag innviet den andalusiske standen på reiselivsmessen FITUR i Madrid. Vanen tro har Andalucía i år nok en gang hatt en av messens største og mest iøynefallende stands. Susana Díaz håper på en økning i turismen på 4,5 prosent i år, hvilket betyr at totalt 30 millioner turister vil besøke regionen. Det var et fullstendig urealistisk besøkstall for bare ti år siden, men i år er målet realistisk. FITUR er en av Europas største reiselivsmesser. Den varer i fem dager og er åpen for både private og bedrifter.
 
{loadposition landingpage2}

Pasient med hjerneblødning ble ”glemt” på sykehuset

En 44 år gammel mann svever mellom liv og død på regionssykehuset i Málaga, etter at han på onsdag fikk en hjerneblødning på det lokale sykehuset i Antequera. Pasienten ble kjørt til akutten på formiddagen, da han hadde kraftig hodepine og følte seg svimmel. Noen timer før hadde han fått målt høyt blodtrykk på apoteket.
Da han ble oppropt via legevaktens høyttaleranlegg reagerte han ikke, og ingen reagerte på hans manglende reaksjon, som skyldtes en hjerneblødning som hadde gjort ham handlingslammet. Det skulle gå fem timer før personalet tok seg av den ”sovende” pasienten i venterommet. Familien til den 44-årige mannen har nå saksøkt sykehuset i Antequera for manglende omsorg.
 

Markant byfornyelse i Torremolinos

I løpet av 2018 vil store deler av sentrum i Torremolinos bli lagt om til gågater og flere plasser vil det bli renovert. Den omfattende byfornyelsen er delt opp i to faser, som begge skal være fullført ved årets utgang. Først skal den sentrale gaten Avenida Palma de Mallorca legges om til gågate. Denne renoveringen er i full gang. Deretter skal Plaza Costa del Sol og plassens tilstøtende gater moderniseres, og bygges om til gågater de også. Kommunen investerer 2,5 millioner euro i byfornyelsen.
 
{loadposition google}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.