Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málaga CF – Sirkuskapteinen

Del

Historien om Recio, som ble operert, ble far og gift, og nå er en omstridt Málaga-kaptein.

Uavbrutt fightende og gestikulerende overfor dommeren skiller han seg ut på Málagas CF La Liga-team i dets bestrebelser på å finne fotfeste i den beste spanske serien. Hans gode borgerlige navn er José Luis García del Pozo, men fighteren med den sorte manken kalles i daglig tale for Recio.
Han er en av de få spillerne på laget som har fått sin fotballoppdragelse i Málaga og er med sin profesjonelle innstilling til tingene særdeles godt likt blant lagkamerater og fans – og nå har han det største ansvaret. Ved sesongstart overtok Recio kapteinbindet.
Kulminasjonen på et begivenhetsrikt år i 2017; først gjennomgikk han en operasjon, så ble han far til sønnen José og gift med Gema, som driver den beste iskrembutikken i El Palo. Hans foreldre står for Málaga CF-butikken i Rincón de la Victoria, så de er en ekte Málaga CF-familie.

Alt gikk galt fra start

Men for Recio utviklet La Liga-sesongen 2017-18 seg langt verre enn fryktet med ham som kaptein.
Fem tap på rad før det uavgjorte 3-3 resultatet på Estadio La Rosaleda mot baskerne fra Athletic Bilbao, og nå ved deadline totalt bare to seire og to uavgjorte kamper. Den første seieren var 2-1 over danskeklubben Celta Vigo på Estadio La Rosaleda, med Recio som matchvinner, med seiersmålet på straffespark.
Kjempejubel, men Recio har blitt en omstridt person. Hans temperament og hardhet er ikke populært hos dommerne. To av sesongens første 12 oppgjør har han måtte overvære på TV (FC Barcelona-matchen) og på benkene på La Rosaleda (mot Deportivo La Coruna) på grunn av karantener, for en utvisning og fem advarsler.
Om dette sier han:
”Mine venner, min far, min kone og mine brødre bebreider meg. Men ting skjer i kampens hete. Det er kun meg selv som kan løse problemet”.

Ikke samme fornyelse

Alt gikk galt fra starten, med avgang av store navne som Kameni til Fenerbahce i Tyrkia, Camacho til Wolfsburg i Tyskland, toppscorer Sandro til Everton i England, og så sent som på treningsleiren i Holland, rett før sesongen ble blåst i gang, forlot Fornals laget for å gå over til La Liga-konkurrenten Villarreal.
 
Det ble aldri til fornyelse av samme kaliber, med unntagelse av forwarden Rolán fra Uruguay, som støtte til fra franske Bordeaux fire kamper inn i turneringen. Rolán ankom skadet, scoret to ganger mot Athletic Bilbao, og ble så skadet igjen.

Sjeiken grep inn

Under oppstarten til sesongen hadde den utilregnelige klubbeieren og leder for styret, Sjeik Al-Thani, til stor ergrelse grepet inn da trener Michel og den tidligere sportsdirektøren Arnau hadde kontakt med den rutinerte midtbanespilleren Javi García, tidligere Real Madrid, Benfica, Manchester City og St. Petersburg, som kunne kjøpes inn for 1,5 millioner euro, og forwarden Adrian López, som var til leie hos Porto i Portugal.
I stedet bragte Al-Thani inn på egen hånd, via mellommenn, argentinerne Cecchini og Rolón til laget. De har enda ikke vist seg å være verdt henholdsvis 4,5 og 3,5 millioner euro!

Ikke til fordel for noen

Til dette sier Recio:
”Málaga CF har siden slutten av forrige sesong vært et stort sirkus. Det som har foregått internt har ikke vært til fordel for klubben, treneren, spillerne og fansen i det hele tatt. Nå vet jeg ikke hvilke beslutninger som vil komme fremover, men om trener Michel får sparken vil det være helt feil.
Han fik oss ut av ”elendigheten” ved slutten av forrige sesong, da laget var nede. Det er klart at han og vi ikke forventet den utviklingen som har funnet sted i denne sesongen. Men vi har vært uforskyldte.
Sesongen er fremdeles lang, og vi vil kjempe til det siste, fastslår Recio, fighteren over alle i Málaga CF.

Fakta om Recio

Født: 11. januar 1991 i Málaga.
Spillerposisjon: Midtbane med nummer 14.
Ungdomskarrierer:
Málagas akademi
Seniorkarriere:
2010 – 2011: Málaga B
2011 – 2013: Málaga CF
2013 – 2014: Granada (lån)
2014 – 2021: Málaga CF
Landskamper for Spania:
6 U20 og 1 U21.

Málaga CFs labre La Liga-resultater

Málaga CF – SD Éibar 0-1
Girona – Málaga CF 1-0
Málaga CF – UD Las Palmas 1-3
Atlético Madrid – Málaga CF 1-0
Valencia FC – Málaga CF 5-0
Málaga CF – Athletic Bilbao 3-3
Sevilla – Málaga CF 2-0
Málaga CF – Leganés 0-2
FC Barcelona – Málaga CF 2-0
Málaga CF – Celta Vigo 2-1
Villarreal – Málaga CF 2-0
Málaga CF – Deportivo La Coruña 3-2
Real Madrid – Málaga CF 3-2
Málaga CF – Levante 0-0

Enda en trener sparket

Den 24. oktober sparket Deportivo La Coruña sin trener, den 54-årige Pepe Mel. Sesongstarten hadde ikke vært tilfredsstillende for klubben.
Ikke noen uvant situasjon for Madrid-treneren, som tidligere har røket ut fra så vel Rayo Vallecano som i Betis i Sevilla og West Bromwich Albion i England. Pepe Mels avløser i Deportivo ble andrelagstreneren Cristóbal Parralo, 50 år.
Kort tid inne i La Liga-sesongen 2017-18 inntraff de første trenerbyttene.
Den 36-årige colombianeren Luis Zubeldía ble sparket i Alavés etter fire serierunder, og avløst av en ganske kjent skikkelse i form av den 61-årige italieneren Gianni De Biasi, som har ledet det albanske landslaget.
I Las Palmas sa Manolo opp etter seks serierunder med to seire og fire tap. Han har blitt avløst av den 54-årige Pako Ayestarán, som i forrige sesong bragte Valencia ut av en større krise.
Deretter røk Fran Ecriba ut hos Europa League-deltageren Villareal, også med begrunnelsen ”dårlig sesongstart”. Ny sjefstrener i Villarreal er den 39-årige Javi Calleja, tidligere La Liga-spiller samt ungdomstrener og andrelags-trener i klubben.

Den enorme støtten til spillerne

Ikke siden de glade dager i Champions League i sesongen 2012-13 har støtten til Málaga CFs La Liga-team vært så stor som nå. Sesongkort nummer 25.000 er nettopp blitt solgt og ikke en kamp på Estadio La Rosaleda har et tilskuertall under 20.000.
Allerede når spillerbussen ankommer stadion merker spillerne den fantastiske støtten. Flere hundre tar imot med kamprop, sang og jubel.
Om dette sier kapteinen Recio:
”Våre fans er fantastiske. Våre nye spillere har aldri opplevd noe lignende”.

Málaga-navn til topps i fotballforbundet

Vicente Casado, som klubb-eier Al-Thani sparket som toppsjef i klubben i 2016, har nå fått en ledende stilling i det kongelige spanske fotballforbundet. Han er ansatt som markedsføringsdirektør og var på plass i den stillingen også på Estadio La Rosaleda i Málaga, da Spania den 11. november slo Costa Rica med 5-0 i en vennskapskamp før VM-sluttspillet i Russland i 2018.
Den tidligere landslagsspilleren Fernando Hierro, født i Vélez-Málaga, som et par år etter Al-Thanis ankomst sa opp sin sportsdirektørjobb i klubben, er nå inne i bildet som sportsdirektør i forbundet.
 

Tribuneplasser fås hos La Peña 

Fotballinteresserte på Costa del Sol i Spania så vel som fra andre land er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribuneplasser på den ene langsiden, beskyttet for eventuelt regn.
I forkant er det et lett måltid og matchopplegg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen, og buss tur-retur stadion.
Medlemsrabatter til alle kampene.
 
Kontaktpersoner:
Sekretær: Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
kontakt@malaga-support.dk
Formann: Morten Møller
617 700 424
info@malaga-support.dk
 
La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF som er opptatt i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Klubben teller mer enn 300 medlemmer og støtter kreft-hospicet Cudeca i Benalmádena og barnehospital i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.malaga-support.dk
Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.