Månedsmagasinet på Costa del Sol
Syklistene triumferer i Málaga by – Skattevesenet er ute etter Vélez-Málaga og Mijas – Banco Santander avskjediger 1.100 ansatte – Carrefour vil holde døgnåpent

Syklistene triumferer i Málaga by - Skattevesenet er ute etter Vélez-Málaga og Mijas - Banco Santander avskjediger 1.100 ansatte - Carrefour vil holde døgnåpent

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Syklistene triumferer i Málaga by

Kommunens tilbud om å leie en sykkel på timebasis er blitt en stor suksess. 43.000 brukere er i dag registrert i et system, slik at de lett kan betale og ta en av de 400 syklene som kommunen stiller til rådighet ved noen lett tilgjengelige sykkelstativ på sentrale plasser og gater. Suksessen er så stor at det i dag er mangel på sykler – og sykkelstativer. Junta de Andalucía, som er ansvarlig for utvidelsen av sykkelstiene i hele Andalucía, er nemlig fortsatt ikke kommet i gang med anlegningen av de mange nye kilometerne med sykkelstier som de lovet for halvandet år siden.

Skattevesenet er ute etter Vélez-Málaga og Mijas

Den spanske skatteministeren har løftet pekefingeren mot rådhuset i Vélez-Málaga og Mijas kommune. De to kommunene er nemlig for trege med betalingene til deres leverandører. I følge et dekret fra sentralregjeringen skal alle landets kommuner i dag overholde en betalingsfrist på 30 dager til alle leverandører, men i Vélez-Málaga og Mijas bruker de henholdsvis 156 og 78 dager på å betale. Derfor er de to kommunene nå havnet på en svarteliste sammen med 20 andre spanske kommuner som heller ikke betaler i tide. Den spanske skatteministeren Cristobal Montoro har varslet kommunene om at de kan komme under administrasjon dersom de ikke blir bedre på å betale. Både i Vélez-Málaga og i Mijas tar de situasjonen med fatning, og forklarer at man i løpet av de siste årene har redusert den kommunale gjelden betraktelig, og nå har langt bedre orden på økonomien enn tidligere.
 

Banco Santander avskjediger 1.100 ansatte

Banco Santander kjøpte tidligere i år Banco Popular for én euro, og reddet dermed Spanias sjette største bank fra konkurs. Til gjengjeld kan Banco Santander ikke redde samtlige av de 11.000 medarbeiderne som Banco Popular hadde på lønningslisten. Litt mer konkret må 1.100 ansatte gå etter nyttår, mens en tilsvarende mengde medarbeidere skal omskoles for å kunne utføre en ny jobb i et av Grupo Santanders mange selskap. Avskjedigelsene rammer primært eldre medarbeidere, som har fått tilbudt en tidlig pensjonsordning. Fagforeningene fryktet i første omgang at Banco Santander ville avskjedige enda flere folk for å få Banco Popular tilbake på rett kurs.

Carrefour vil holde døgnåpent

Den franske supermarkedkjeden Carrefour vil fra nyttår holde åpent 24 timer i døgnet i alle ukens syv dager, for å imøtekomme den stigende interessen for å handle utenfor de vanlige åpningstidene. Som en start vil Carrefour holde døgnåpent i syv supermarkeder i Madrid fra nyttår, for senere på året å vurdere om man vil spre konseptet til hele Spania.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet