Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nye arbeidsledighetstall – God puente på vei – Krisen i Catalonia – Samarbeid mellom spanske og internasjonale medier på Costa del Sol

Nye arbeidsledighetstall - God puente på vei - Krisen i Catalonia - Samarbeid mellom spanske og internasjonale medier på Costa del Sol

Nye arbeidsledighetstall

Den spanske arbeidsledigheten steg nasjonalt med 7.300 personer i november. Det er en beskjeden økning, på lik linje med de tidligere årene. Bemerkelsesverdig er det derimot at ledigheten i Málaga-provinsen øker med 4.500 personer, mens den som helhet i Andalucía i forrige måned har falt med rundt 3.000 personer. Verst har det dog gått for seg i Catalonia, som har mistet 7.400 arbeidsplasser, hvilket er den største økningen i arbeidsledigheten siden 2009.
Til tross for den økende ledigheten i Spania er det gledelig at nesten 18,5 millioner personer i dag er i arbeidsmarkedet og påmeldt Seguridad Social systemet. Det er flere enn noensinne og bekrefter at det i dag atter en gang skapes massevis av nye arbeidsplasser i Spania. Problemet er bare at det er de store årskullene som i disse år og tider kommer ut på arbeidsmarkedet. Derfor har Spania fortsatt 4,3 millioner arbeidsløse personer.
 

{loadposition landingpage2}

God puente på vei

Onsdag og fredag denne uken er helligdager – og dermed en opplagt mulighet for en mini-juleferie. Mange søker til Málaga, og det merker hotellene naturligvis. Costa del Sols hotelleierforening (Aehcos) forventer en beleggsprosent på mellom 80 og 90 prosent de kommende dager, hvilket vil være ny rekord. Tilsvarende forutser hotelleierforeningen et belegg på 60 prosent på hotellene langs Costa del Sol, hvor en tredjedel av hotellene, til tross for de gode tidene, fortsatt velger å holde vinterlukket i perioden november til mars.

Krisen i Catalonia

De siste meningsmålingene peker på en meget jevn kamp mellom de katalanske uavhengighetspartiene og de tradisjonelle landsdekkende partiene – akkurat som resultatet ved siste regionalvalg i 2015. Til tross for at ERCs førstekandidat, Oriol Junqueras, sitter fengslet og PDeCats leder, Carles Puigdemont, fortsatt er i ”eksil” i Belgia, har de katalanske velgerne ikke endret seg markant. De to uavhengighetspartiene ligger ikke an til å miste mandater. Det samme gjelder deres støtteparti CUP. På meningsmålingene er det kun Ciudadanos som spås fremgang. Men det skjer på bekostning av Partido Popular, så det endrer ikke på den samlede maktbalansen, hvor ganske få stemmer og mandater sannsynligvis vil få en avgjørende betydning.

Samarbeid mellom spanske og internasjonale medier på Costa del Sol

Den 2. desember møttes representanter for kystens internasjonale presseklubb, Costa Press Club, og deres spanske pendant Asociación de la Prensa de Málaga samt Colegio de Periodistas for å skrive under på en avtale om å utvide samarbeidet seg imellom, spesielt innenfor områder som etterutdannelse, jobbmuligheter samt organiserte felles aktiviteter.
Rundt bordet satt Jesper Sander Pedersen, president for Costa Press Club, Joanna Styles, sekretær for Costa Press Club, Rafael Salas, president for Asociación de la Prensa de Málaga samt den spanske presseklubbens visepresident, Carlos Pérez Ariza.
Under møtet ble det blant annet fremsatt kommentarer om viktigheten av nære relasjoner mellom utenlandske og spanske journalister på kysten, som foruten informasjonsutveksling og erfaring også kan bidra med å skape et bilde av Spania for omverden, samt informere om landet.
Det Norske Magasinets redaksjon er stolt over at to av våre journalister, Sara Laine og Mugge Fischer, nå er opptatt som medlemmer av Costa Press Club, og vi håper nå på et enda tettere samarbeid med det spanske samfunnet for å kunne levere viktige nyheter til dere lesere.
 
DKN Costa Press Club
 
Jesper Sander Pedersen og Rafael Salas ser nå frem til et tettere samarbeid mellom kystens internasjonale presseklubb og den spanske.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.