Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ny regjering – nytt rot i Marbella – Store forbedringer på vei i lufthavnen – Kald skulder til Puigdemont i Danmark

Ny regjering – nytt rot i Marbella - Store forbedringer på vei i lufthavnen - Kald skulder til Puigdemont i Danmark

Ny regjering – nytt rot i Marbella

Etter to år i skyggen er Ángeles Muñoz tilbake i borgermestersetet i Marbella. Via en pakt med det lille lokalpartiet fra San Pedro (OSP) har Partido Popular nettopp veltet José Bernal fra PSOE, som siden kommunevalget i 2015 hadde sittet på et spinkelt mandat med støtte fra Podemos, IU, og så OSP, som nå har skiftet side. Med Ángeles Muñoz’ erfaring og 13 av 27 plasser i byrådet mener mange at Marbella får en sterkere lokalregjering i tiden fremover. Og så er det dem som mener at skiftet bare er nok et eksempel på at det politiske rotet i Marbella fortsetter i samme stil som det har gjort siden 2003, da den daværende borgermester Julián Muñoz ble veltet av sine egne partimedlemmer. Saken er den, at Marbellas største problem er den manglende byplanen. PP vedtok i 2010 en ny byplan, som delvis aksepterte mye av de ulovlige byggverkene som hadde blitt oppført i GIL-tiden. Men i 2015 ble byplanen underkjent av rettsvesenet. José Bernals stab var godt i gang med et nytt byplanleggingsprosjekt. Men nå har han blitt veltet, og Ángeles Muñoz kan starte forfra.

Store forbedringer på vei i lufthavnen

I løpet av oktober skal de nye forbedringene av infrastrukturen til og fra Málaga lufthavn gå i gang. Sentralregjeringen i Madrid har satt av 44 millioner euro til en markant utvidelse av A-7 motorveien slik at trafikken som kommer nord fra Málaga kan komme direkte til lufthavnen og ikke skal over / mot Málaga by. Arbeidet forventes å ta tre år, og er regjeringens største anleggsprosjekt for provinsen i år. Tilsvarende er det satt av 8 millioner euro til renoveringen av Terminal 2 – også kalt Picasso terminalen. Terminalen skal males, få nye gulv, ny aircondition og få byttet ut de senkede loftene. Generelt skal terminalen ”integreres” bedre i den nye terminalen, så man ikke i fremtiden merker overgangen mellom de to terminalene.
 

{loadposition landingpage2}

Kald skulder til Puigdemont i Danmark

Offisielt er det et turistkontor – men i praksis skal det være den katalanske ambassade i Danmark. Derfor var presidenten for det katalanske Generalitat og hans nærmeste kollegaer på onsdag i København for å innvie det nye ”kontoret”. Men den katalanske delegasjonen fikk en kald skulder, for ingen fra den danske regjeringen møtte opp. Det er ikke første gang Puigdemont & Co. får en kald mottakelse i Europa. Det skjedde også i fjor, da de katalanske representantene tok turen til Brussel for å begrunne og forklare sitt uavhengighetsønske til EU-parlamentet. Et snevert flertall i det katalanske parlamentet kjemper ufortrødent videre med å få det katalanske uavhengighetsvalget gjennomført den 1. oktober.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.