Månedsmagasinet på Costa del Sol
Voldsomt uvær i Málaga – Kystens byer iverksetter tiltak mot terrorangrep – Turismen setter rekord, men spanjolene reiser mindre – Triple A San Pedro har bruk for din hjelp

Voldsomt uvær i Málaga - Kystens byer iverksetter tiltak mot terrorangrep - Turismen setter rekord, men spanjolene reiser mindre - Triple A San Pedro har bruk for din hjelp

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Voldsomt uvær i Málaga

Meteorologisk institutt hadde riktignok varslet store mengder regn mandag formiddag, men uværet ble mye verre enn først antatt. Mellom klokken ti og elleve på formiddagen falt det flere steder 40 liter vann i timen, noe som naturligvis førte til store oversvømmelser. Spesielt hardt gikk det for seg i Antequera, hvor hele den gamle bydelen sto under vann. Også i Málaga lufthavn forårsaket regnet og vinden så store problemer at 10 fly ikke kunne lande, og i stedet ble henvist til lufthavnene i Granada og Sevilla, inntil uværet hadde stilnet.
Omvendt var den store mengden med regn godt for provinsens vannreservoar, som lenge har lagt på under 30 prosent av sin kapasitet. Etter mandagens regn er alle reservoarene nå minst halvfulle.

Kystens byer iverksetter tiltak mot terrorangrep

Nesten alle byene langs Costa del Sol iverksetter i disse uker nye tiltak pga. frykten for et terrorangrep lignende det angrepet som skjedde i Barcelona i forrige uke, hvor to varebiler i høy fart kjørte mot folkemengden.
Kystens byer er således i gang med å få utplassert store plantekasser i betong på de sentrale gågatene, da denne formen for veisperring ser noe bedre ut enn vanlige betongblokker. I f.eks. Estepona holder man akkurat nå på med å sperre av Paseo Marítimo med de nye plantekassene i betong. Det samme er tilfellet på Balcón de Europa i Nerja og de sentrale gågatene i Torremolinos. I flere byer er man allerede klar med de nye sikkerhetsforanstaltningene, som f.eks. i Málaga. Det er det spanske innenriksdepartementet som har anbefalt alle turistbyer å sette i verk disse tiltakene.
 

 {loadposition landingpage2}

Turismen setter rekord – men spanjolene reiser mindre

Overalt snakkes det om nytt rekordår for Costa del Sol. Turismen øker fortsatt, og i både lufthavnen, på hotellene og blant de næringsdrivende snakker man om en fremgang på fem til ti prosent i forhold til i fjor. Men de gode tallene har også en skyggeside, for tilsynelatende har spanjolene ikke råd til å reise. Således er den innenlandske turismen på Costa del Sol fortsatt svakt fallende og nå helt nede på nivået fra 2002. Samme tendens ses andre steder i landet, så mye tyder på at den økonomiske veksten i Spania fortsatt ikke har en markant innvirkning på de spanske lommebøkene.

Triple A San Pedro har bruk for din hjelp

Triple A, hunde- og kattekennelen i San Pedro, trues med nedleggelse og har desperat bruk for hjelp. Det koster over 30.000€ å drive kennelen hver måned. Av Juntaen får Triple A kun 30.000€ i året. Resten av midlene må de selv skaffe via donasjoner og innsamlingsaksjoner. Triple A frykter at de hunder og katter som er på kennelen ender på de såkalte ”killing stations”, hvis de ikke er i stand til å betale regningene.
Den beste måten du kan hjelpe på er ved å bli medlem. Som medlem tegner du deg for minimum 5€ i måneden. Du kan også virtuelt adoptere en av de eldre hundene eller kattene i kennelen for 15€ i måneden – så mottar du et sertifikat og et bilde av ditt ”adopterte” dyr.
Eller du kan innbetale direkte til Triple A’s bankkonto: Banco Popular 0075 3448 91 0600219119
 
Bli medlem her
 
Se video fra Triple A her

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet