Månedsmagasinet på Costa del Sol
IS sender ut video på kastiljansk – Flygende politibetjenter i Marbella – Logitravel kjøper stort hotell i Torremolinos

IS sender ut video på kastiljansk - Flygende politibetjenter i Marbella - Logitravel kjøper stort hotell i Torremolinos

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

IS sender ut video på kastiljansk

På torsdag dukket det opp en video på sosiale media, hvor to IS-terrorister på kastiljansk med arabisk aksent oppfordrer til hellig krig i Andalucia. De uttaler i videoen at Andalucia igjen skal vende tilbake til sin opprinnelige tilstand som den islamske statsformen kalifat. I videoen er en mann avdekket og en annen har hele ansiktet tildekket med en elefantmaske. Førstnevnte er Muhammad Yasin Ahram Pérez fra Cordoba. Han har spansk far og marokkansk mor, og i 2014 reiste familien til Syria for å slutte seg til kalifatet. I videoen oppfordrer han muslimer til begå hellig krig, hvor som helst de måtte befinne seg. Den tildekkede mannen er gjenkjent som Abu Salman el Andaluz ”Andalusieren”.
Videoen kommer på toppen av forrige ukes terroraksjoner i Barcelona og Cambril, som drepte 15 personer og såret mer enn 130 personer.
 
Se video her
 

Flygende politibetjenter i Marbella

policia marbella paramotors
Som den første politienhet i Spania har Marbella utdannet to betjenter til å betjene de såkalte ”propellmotorer”, som monteres på ryggen av betjentene som en ryggsekk. ”Propellmotorene” gjør bokstavelig talt betjentene flygende, og kan være til stor nytte hvis noen skal reddes opp fra havet eller fra fjellene. De flygende betjentene får også i oppgave å overvåke og kontrollere om byggherrer overholder deres forpliktelser ved nybygging og renoveringer. ”Propellmotorer” til politibetjenter er hittil kun blitt anvendt i USA og Australia.

 

Logitravel kjøper stort hotell i Torremolinos

En ny aktør har sett dagens lys på det spanske hotellmarkedet. Det er booking-plattformen Logitravel, som har kjøpt Hotel Camino Real i Torremolinos. Kjøpet vekker oppsikt, fordi det er første gang en av de nye booking-plattformene kjøper et hotell. Logitravel har hittil, akkurat som sine kollegaer, hatt sitt virke som online mellommann mellom reisetilbyder og kunden. Men nå er Logitravel tilsynelatende blitt så sterk at bedriften selv investerer i sitt eget hotell. Logitravel ble stiftet i 2004 og har hovedsete på Balearene. Hotel Camino Real ble oppført i 1974 og ligger ute ved stranden i Los Alamos, i Torremolinos.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet