Månedsmagasinet på Costa del Sol
Omfattende taxi-streik i Málaga – Marbellas borgermester henger i en tynn tråd – Smurfene forlater Júzcar

Omfattende taxi-streik i Málaga - Marbellas borgermester henger i en tynn tråd - Smurfene forlater Júzcar

Omfattende taxi-streik i Málaga

Det vrimler med folk på flyplassen og det syder av fest i Málaga, som er midt i den årlige by-festen. Men hverken turister eller de festglade gjestene i Málaga kan få en taxi hjem. Byens taxisjåfører gikk nemlig natten mellom lørdag og søndag i samlet streik, da observatører blant sjåførene i Málaga merket seg at det var flere Cabify-biler på feriaplassen. Cabify er en direkte konkurrent til taxisjåførene, men er ikke velkommen i byen, da de ikke betaler samme lisens som de tradisjonelle taxiene. Kommunen har lenge forsøkt å minimere antallet av Cabify-biler i byen og har alltid beskyttet taxisjåførenes interesser, men kommunen kan ikke forhindre Cabify-biler fra andre byer tar turen til Málaga for å jobbe under by-festen. Etter sigende er det mellom 35 og 70 Cabify-biler som har tatt turen til Málaga.
Streiken har allerede hatt kjedelige konsekvenser, med tusenvis av turister som lander meget sent på flyplassen eller på Málagas sentrale togstasjon, og som ikke kan komme frem til sitt overnattingssted og dermed må overnatte på flyplassen eller togstasjonen.

Oppdater: Torsdag morgen, etter fire dagers streik, ble taxisjåførene enige om å gjenoppta arbeidet. 

{loadposition landingpage2}
 

Marbellas borgermester henger i en tynn tråd

José Bernals (PSOE) tid som borgermester i Marbella kan meget vel synge på siste vers. Hans støtteparti Opción Sampedreña (OSP) har nemlig inngått forhandlinger med Partido Popular om å presentere et mistillitsforslag mot den sittende borgermester, for deretter å danne ny regjering. Etter det siste kommunevalget i 2015 kunne PSOE sammen med OSP og Podemos og IU, som nå er slått sammen, samle 14 mandater, som akkurat er nok til å samle flertall i byrådet. Men nå har OSP og deres to mandater gått lei av samarbeidet, fordi de mener at José Bernal lytter for mye til venstrefløyen. Presenterer PP og OSP et mistillitsforslag, blir Ángeles Muñoz atter en gang borgermester i Marbella. Hun besatt posten fra 2007 til 2015.

Smurfene forlater Júzcar

Den blå landsby kan saktens forbli blå, men smurfene har pakket koffertene og forlater denne uken Júzcar, med mindre det skjer et lite mirakel i forhandlingene mellom kommunen, fylkesrådet og bedriften som har rettighetene for de populære smurfene. Den lille landsbyen, som ligger nord for Estepona, fikk for noen år siden sin lille prikk på verdenskartet, da man valgte å spille inn en smurfefilm i byen. Derfor ble de hvite landsbyhusene malt blå. Det ga Júzcar en masse oppmerksomhet og turisme, så derfor forble husene blå, på samme vis som de mange statuene, lekeplassene og andre smurfe-ting ble værende i byen etter at filminnspillingen var overstått. Men nå vil firmaet med opphavsrettighetene ha tolv prosent av den omsetningen ”smurfe-turismen” gir, og det har ikke kommunen akseptert. Derfor er Málagas fylkesråd gått inn i saken, da rådet går med planer om å investere 300.000 euro i en helt ny smurfe-park rett utenfor landsbyen.
Av Norske Magasinet SS

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.