Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spanias nye boligkonge – Britisk utbygger investerer 125 millioner euro i La Cala de Mijas – Startskuddet for Spania Rundt går på lørdag

Spanias nye boligkonge - Britisk utbygger investerer 125 millioner euro i La Cala de Mijas - Startskuddet for Spania Rundt går på lørdag

Spanias nye boligkonge

Den nye boligkongen på det spanske boligmarkedet er verken en bank eller en byggematador. Det er derimot investeringsfondet Blackstone, som med kjøpet av 51 prosent av aktivaene i det forhenværende Banco Popular, som nå eies av Banco Santander, ikke bare gjør seg til Spanias, men verdens største eier av eiendommer. Blackstone administrerer i dag aktiva for 306.000 millioner euro. Banco Santander kjøpte for et par måneder siden det konkurstruede Banco Popular for én euro, og har nå videresolgt størstedelen av bankens ”boliglager” til Blackstone, som betegnes som spesialist i å omsette eiendommer. Salget skal gi Banco Santander ro til å kunne fokusere på den mer tradisjonelle bankdriften.
 
{loadposition landingpage2}
 

Britisk utbygger investerer 125 millioner euro i La Cala de Mijas

Den spanske filialen av den engelske utbyggeren Taylor Wimpey og den irske hotellkjeden FBD Hotels and Resorts, som bl.a. eier La Cala Golf Resort, har inngått et samarbeid om å oppføre 600 boliger i La Cala de Mijas over de neste ti årene. Den samlede investeringen lyder på 125 millioner euro og er et av tidenes største boligprosjekt på Costa del Sol. De mange boligene blir primært rekkehus og leiligheter.

Startskuddet for Spania Rundt går på lørdag

Nesten hele verdenseliten setter hverandre på prøve når sykkelløpet Spania Rundt begynner på lørdag i den franske byen Nimes. Forut venter 3.300 km fordelt over 21 etapper, innen feltet den 10. september når Madrid. Ingen etapper kommer til Málaga by i år. Til gjengjeld avvikles det viktige etapper i Motril, Antequera, Coín og i Sierra Nevada. Tour de France vinneren, Chris Froome, er favoritt, men det har han vært tidligere, og har tre ganger avsluttet som den uheldige nummer to. Han forventes å få hard konkurranse fra franskmannen Bardet, de to italienerne Aru og Nibali samt spanske Contador, som med Spania Rundt avslutter sin karriere.
Av Norske Magasinet SS

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.