Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ingen tog til Marbella – Bygging av nye boliger fordobles på bare ét år – Bøter til Iberia for ulovlige graviditetstester

Ingen tog til Marbella - Bygging av nye boliger fordobles på bare ét år - Bøter til Iberia for ulovlige graviditetstester

Ingen tog til Marbella

Tidligst om fire år er det en mulighet for at myndighetene kan påbegynne forarbeidet med å få utvidet jernbanen til Marbella og Estepona. Det er dette toget som i dag kun kjører mellom Málaga og Fuengirola. Problemet er at Junta de Andalucía har ikke midler til å gå i gang med prosjektet før da. Under et nylig besøk i Málaga var den spanske ministeren for infrastruktur og regionsutvikling, Iñigo de la Serna, meget klar i sin tale, og fortalte at utvidelsen av jernbanen er et prosjekt som delvis skal finansieres av staten, og delvis av fylket. Så når Juntaen ikke har midlene, blir jernbanen heller ikke utvidet.
 
{loadposition landingpage2}
 

Bygging av nye boliger fordobles på bare ét år

Det er nok en gang fart i bygge-bransjen i Málaga-provinsen, men etterspørselen er fortsatt langt fra det nivået som bransjen betegner som normalt. I årets første seks måneder ble det ferdigstilt 2.400 nye boliger i provinsen, og fortsetter tendensen vil det ved årets utgang være oppført 5.000 nye boliger i Málaga. Det er en fordobling i forhold til i fjor, og det beste tallet på fem år. Men i følge bransjeorganisasjonen ACP bør det i Málaga-provinsen, som er Spanias sjette største provins målt i befolkning, årlig oppføres 20.000 nye boliger. ”Det er fremgang, men det går langsomt. Utbyggere setter først i gang med et nytt prosjekt når en stor del av boligene er reservert. Det skal være en reell etterspørsel. Det er også bankenes krav for å gi kreditt,” forklarer Emilio López fra ACP. I 2006, som var et rekordår for bransjen, ble det i Málaga-provinsen ferdigstilt nesten 45.000 nye boliger.
 

Bøter til Iberia for ulovlige graviditetstester

Flyselskapet Iberia har fått en bot på 25.000 euro for å ha sjekket om deres kvinnelige jobbsøkere var gravide. Selskapet har i flere år hatt en obligatorisk legesjekk for deres jobbsøkere, men det viser seg at selskapet har tråkket over streken ved å også sjekke om deres jobbsøkere skulle være gravide, ved hjelp av blod- og urinprøver. Dette er diskriminerende og ulovlig. Uregelmessighetene skal ha funnet sted i Iberias hovedsete på de baleariske øyer, som er årsaken til at det er fylket der som har utstedt boten. Iberia nekter for å ha foretatt de omtalte graviditetstestene, og understreker at selskapet alltid har vært imot all form for diskriminasjon, og at flyselskapets store antall kvinnelige ansatte på 46 prosent av arbeidsstyrken er det beste eksempelet på dette.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.