Månedsmagasinet på Costa del Sol
Beste ledighetstall siden 2009 – Estepona senker eiendomsskattene – Katalansk uavhengighetsvalg 1. oktober?

Beste ledighetstall siden 2009 - Estepona senker eiendomsskattene - Katalansk uavhengighetsvalg 1. oktober?

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Beste ledighetstall siden 2009

98.000 spanjoler er kommet ut av arbeidsledighetskøen i løpet av juni måned. Det bringer den totale ledigheten ned til 3,36 millioner, som er det beste tallet siden 2009, da krisen brøt ut for alvor. Flesteparten av de mange nye jobbene er naturligvis opprettet innenfor servicenæringen som følge av sommerens turisme, men – litt overraskende – er det kun litt over 10.000 av de nye jobbene som har blitt skapt i Andalucía, herav 6.000 i Málaga-provinsen.
 

Estepona senker eiendomsskattene

Flere kommuner og fylker sliter fortsatt med å få økonomien og likviditeten til å henge sammen. Men slik er det ikke i Estepona. Kommunen har nettopp besluttet å senke eiendomsskattene. Riktignok blir reduksjonen kun på én prosent, men til gjengjeld er det sjette år på rad at denne skatten reduseres. I løpet av de siste seks årene har eiendomsskatten i Estepona samlet falt med 16 prosent. Andre mindre skatter reduseres også i år. Det gjelder f.eks. skatten for henting av avfall, som reduseres med fem prosent.
 

Katalansk uavhengighetsvalg 1. oktober?

Presidenten for det katalanske parlamentet, Carles Puigdemont, har endelig funnet en dato, og offisielt utlyst det meget omdiskuterte uavhengighetsvalget til søndag den 1. oktober. ”Blir det et ja, har vi nå forberedt oss så godt at vi i løpet av 48 timer kan løsrive oss fra Spania,” forsikrer Puigdemont. Den sentrale regjeringen i Madrid har ikke nølt med å svare på tiltale: ”Vi behøver kun 24 timer for å forhindre et ulovlig og udemokratisk valg,” garanterer Sáenz de Santamaría, som er Mariano Rajoys høyre hånd. Rajoy selv tar situasjonen med ro. ”Ingen region er hevet over grunnloven, og det er bare bortkastet tid når de katalanske regjeringslederne har dedikert flere år av sin tid på dette uholdbare prosjektet, når de knapt kan samle flertall i sine interne rekker,” sier Rajoy, med henvisning til at den katalanske regions-regjeringen sitter med et særdeles lite flertall.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet