Månedsmagasinet på Costa del Sol
Antatt dansk terrorist pågrepet i Benahavís – Turistene er kommet! – Det nye Málaga C.F. tar form

Antatt dansk terrorist pågrepet i Benahavís - Turistene er kommet! - Det nye Málaga C.F. tar form

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Antatt dansk terrorist pågrepet i Benahavís

I helgen ble en 29-år gammel antatt IS-terrorist pågrepet i den lille byen Benahavís, ca. 10 km nordvest for Marbella. Den anholdte, Ahmed Samsam, er født i Syria, men har dansk statsborgerskap. I Danmark har han sittet fengslet i størstedelen av sitt voksne liv for ran, vold og narkotikahandel. De siste to årene har han trent og kjempet for en organisasjon i Syria med tette forbindelser til Al-Qaida. Ahmed Samsams foto på hans facebookprofil levner ingen tvil om hans tilhørighet. Han sitter nå varetektsfengslet, anklagd for å være i gang med å planlegge et terrorangrep her i Spania.
 
{loadposition landingpage2}

Turistene er kommet!

Søndag var årets første store reisedag for turismen på Costa del Sol. Ikke færre enn 479 fly med 83.500 passasjerer satte i løpet av dagen sine ben på bakken under Málagas sol. Helgen er et fint eksempel på hvordan årets reiseaktivitet blir. Nesten alle i bransjen forutser en stigning i turismen på fem prosent i forhold til i fjor, og at ca. syv millioner turister vil besøke Costa del Sol i løpet av sommersesongen, som løper til utgangen av september.
 

Det nye Málaga C.F. tar form

Etter halvannen måneds sommerpause møtes Málagas førstelag på onsdag til den første treningssamlingen før den nye sesongen. Forventningen er stor i Málaga C.F., hvor 22.000 fans allerede har sikret seg et årskort for sesongen 2017/18. De mange fans får se flere nye ansikter i år, etter at angriperen Sandro, forsvarsspilleren Llorente og keeperen Kemini (høyst sannsynlig) har forlatt klubben. Derfor er keeperen Roberto blitt hentet fra Espanyol, forsvarsspilleren Baysse kommer fra Niza i Frankrike, den offensive midtbanespilleren Adrián kommer til klubben fra Eibar, mens Bastón blir klubbens nye angriper. Sistnevnte scoret i forrige sesong 19 mål for Eibar, innen han ble solgt til Swansea, hvor han ikke har slått gjennom. Han kommer til Málaga C.F. på en leieavtale, men med en opsjon på kjøp. Det er klubbens store håp at den 24-årige angriperen gjenvinner fortidens styrke, og kan overta Sandros viktige rolle i angrepet. Startskuddet for den nye sesongen går i slutten av august.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet