Månedsmagasinet på Costa del Sol
Største skogbrannen på mange år – Tre terrorister pågrepet i Madrid – Tjuvstart på sommer-salget

Største skogbrannen på mange år - Tre terrorister pågrepet i Madrid - Tjuvstart på sommer-salget

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Største skogbrannen på mange år

225 brannmenn, 200 skogsarbeidere og 15 helikopter har siden lørdag kjempet for å få slukket noen gigantiske skogbranner i og ved naturparken La Doñana i Huelva-provinsen. Først mandag kveld fikk de kontroll over de siste brannene, og resten av de nesten 2.000 evakuerte innbyggerne i området kunne returnere til sine boliger. Skogbrannen brøt ut på lørdag, og på grunn av den sterke vinden og tørken i området spredde brannen seg så raskt at flere brannmenn og de spesielle helikoptrene som anvendes for å slukke branner fra luften, måtte komme til unnsetning. Det er fremdeles uvisst om brannen har vært påsatt eller ikke. I helgen var det også en mindre skogbrann i Benahavís nord for Marbella, som sannsynligvis skyldes et lyn-nedslag.
 
{loadposition landingpage2}
 

Tre terrorister pågrepet i Madrid

Aksjonen var ikke stor, men til gjengjeld var den hurtig og gjennomtenkt. Spansk politi har pågrepet tre antatte terrorister i Madrid, hvorav den ene er et fullverdig medlem av IS sin terrorgruppe. I hans bolig ble det funnet bruksanvisninger og ingredienser til å lage bomber. Man fant til og med korrespondanse med noen av de terroristene som har stått bak angrep i Paris og London i leiligheten hans. De to andre pågrepne delte leilighet med den førstnevnte, og antas å være samarbeidspartnere. Den spanske innenriksministeren roser politiets arbeid, og forsikrer at hans regjering holder en stram linje i arbeidet mot terrorismen. Han mener at pågripelsene bør fremme trygghet fremfor frykt, for de viser at politiet ligger et steg foran i sitt etterforskningsarbeid.
 

Tjuvstart på sommer-salget

El Corte Inglés og alle Inditex-gruppens merker som bl.a. Zara, Massimo Dutti og Berskha setter i gang deres store sommersalg allerede nå på fredag kl. 10.00. Normalt starter salget den første mandagen i juli, men flere store butikk-kjeder har i år igjen valgt å ta gleden på forskudd. Det store sommersalget online begynner også på fredag morgen. Det forventes at hver enkelt andalusisk husstand vil bruke 214 euro under sommersalget, som varer i hele juli og det meste av august. Ofte er rabattene på 30-50 prosent, men under salgets siste dager kommer rabattene ofte helt opp i 70 prosent. I følge vikarbyrået Adecco forventes årets sommersalg å skape 18.900 arbeidsplasser i Andalucía.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet