Månedsmagasinet på Costa del Sol
Største skogbrannen på mange år – Tre terrorister pågrepet i Madrid – Tjuvstart på sommer-salget

Største skogbrannen på mange år - Tre terrorister pågrepet i Madrid - Tjuvstart på sommer-salget

Største skogbrannen på mange år

225 brannmenn, 200 skogsarbeidere og 15 helikopter har siden lørdag kjempet for å få slukket noen gigantiske skogbranner i og ved naturparken La Doñana i Huelva-provinsen. Først mandag kveld fikk de kontroll over de siste brannene, og resten av de nesten 2.000 evakuerte innbyggerne i området kunne returnere til sine boliger. Skogbrannen brøt ut på lørdag, og på grunn av den sterke vinden og tørken i området spredde brannen seg så raskt at flere brannmenn og de spesielle helikoptrene som anvendes for å slukke branner fra luften, måtte komme til unnsetning. Det er fremdeles uvisst om brannen har vært påsatt eller ikke. I helgen var det også en mindre skogbrann i Benahavís nord for Marbella, som sannsynligvis skyldes et lyn-nedslag.
 
{loadposition landingpage2}
 

Tre terrorister pågrepet i Madrid

Aksjonen var ikke stor, men til gjengjeld var den hurtig og gjennomtenkt. Spansk politi har pågrepet tre antatte terrorister i Madrid, hvorav den ene er et fullverdig medlem av IS sin terrorgruppe. I hans bolig ble det funnet bruksanvisninger og ingredienser til å lage bomber. Man fant til og med korrespondanse med noen av de terroristene som har stått bak angrep i Paris og London i leiligheten hans. De to andre pågrepne delte leilighet med den førstnevnte, og antas å være samarbeidspartnere. Den spanske innenriksministeren roser politiets arbeid, og forsikrer at hans regjering holder en stram linje i arbeidet mot terrorismen. Han mener at pågripelsene bør fremme trygghet fremfor frykt, for de viser at politiet ligger et steg foran i sitt etterforskningsarbeid.
 

Tjuvstart på sommer-salget

El Corte Inglés og alle Inditex-gruppens merker som bl.a. Zara, Massimo Dutti og Berskha setter i gang deres store sommersalg allerede nå på fredag kl. 10.00. Normalt starter salget den første mandagen i juli, men flere store butikk-kjeder har i år igjen valgt å ta gleden på forskudd. Det store sommersalget online begynner også på fredag morgen. Det forventes at hver enkelt andalusisk husstand vil bruke 214 euro under sommersalget, som varer i hele juli og det meste av august. Ofte er rabattene på 30-50 prosent, men under salgets siste dager kommer rabattene ofte helt opp i 70 prosent. I følge vikarbyrået Adecco forventes årets sommersalg å skape 18.900 arbeidsplasser i Andalucía.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.