Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ekstrem varm sommer på vei – Málaga eksporterer som aldri før – Politimann forårsaket tragisk trafikkulykke

Ekstrem varm sommer på vei - Málaga eksporterer som aldri før - Politimann forårsaket tragisk trafikkulykke

Ekstrem varm sommer på vei

Sommeren blir varmere enn normalt. Det forutser det spanske meteorologiske institutt (AEMET). Basert på de høye vår-temperaturene er instituttet sikker på at sommeren i Málaga og det øvrige Sør-Spania blir opp til én grad varmere enn sommeren i fjor. De ekstremt høye temperaturene vil også bety en økt sjanse for torden og regnbyger, men det vil primært skje i innlandet, som vi så på søndag, hvor det falt en stor mengde regn i bl.a. Antequera, Granada og Córdoba.
 
{loadposition landingpage}
 

Málaga eksporterer som aldri før

I løpet av årets første fire måneder har Málagas eksportbedrifter økt faktureringen med hele 28 prosent. Det er primært salget av provinsens olivenolje som har steget, men eksporten av frukt, elektronikkdeler, kjøtt og tekstil henger også med. Málaga har aldri vært kjent for sin eksport, men da krisen brøt ut i 2008 forsøkte flere bedrifter seg på nye eksportmarked. Denne innsatsen gir nå resultater. Italia er helt klart det største markedet, etterfulgt av Frankrike, Portugal, Tyskland og USA. Italienerne er tilsynelatende store tilhengere av Málagas olivenolje. Salget er steget med hele 56 prosent i år, og fortsetter den utviklingen vil det ved utgangen av året ha vært eksportert for over 2.000 millioner euro i olivenolje.
 

Politimann forårsaket tragisk trafikkulykke

Tre unge mennesker mistet livet og tilstanden til fire andre personer er fortsatt kritisk, etter en forferdelig trafikkulykke onsdag ettermiddag på AP-7 motorveien (km 225) i Torremolinos. Ifølge vitneutsagn kjørte en bil i stor fart inn i en større personbil – en såkalt minibuss – med ni passasjerer. Føreren mistet kontroll over bilen, som veltet og rullet rundt flere ganger. Da ambulanser, politi og brannvesen kom frem ble de møtt av et skremmende syn, med flere skadde personer liggende på asfalten og totalt 13 forulykkede biler. Bilisten som forårsaket ulykken er en Guardia Civil betjent, som testet positivt for både alkohol og narkotika. Han er i dag varetektsfengslet, og stilles for retten på fredag.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.