Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málagas bygg-konge er død – Nytt Torremolinos på vei – Victoria’s Secret åpner i Málaga sentrum

Málagas bygg-konge er død - Nytt Torremolinos på vei - Victoria’s Secret åpner i Málaga sentrum

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Málagas bygg-konge er død

Presidenten for Málagas hedersberømte entreprenørfirma Grupo Vera, Francisco Vera, har i en alder av 77 år sovnet stille inn. Francisco Vera er Málaga-provinsens ukronede bygg-konge, med en lang rekke store byggverk bak seg, blant annet lystbåthavnene i Marbella, La Duquesa og Cabopino, store deler av Málagas teknologipark, travbanen i Mijas, hotellene Yaramar og Florida i Fuengirola, de to golfbanene Añoreta og Baviera, og 3.500 boliger fordelt over hele landet. Grupo Vera sto også bak de første spadestikkene til Málagas metro, motorveien A-92, og arbeidet med jernbanespor til AVE-togene. Francisco Vera fikk sitt livsverk helskinnet gjennom krisen som brøt ut i 2008, primært fordi man ikke hadde levd over evne og kastet seg ut i for mange prosjekter. Byggematadoren hadde tilsynelatende lært av krisen i starten av 90-årene, hvor Grupo Vera var igjennom en betalingsstopp. Francisco Vera har fire barn, hvorav den eldste forventes å være firmaets ansikt utad i fremtiden.
 
{loadposition landingpage2}

Nytt Torremolinos på vei

Firkløver-regjeringen i Torremolinos har nettopp presentert en ny og omfattende plan for byen. Byens gamle sentrale plass Plaza Costa del Sol skal moderniseres. Det samme gjelder deler av Avenida Palma de Mallorca, som også skal gjøres om til gågate. Kommunen ønsker å skape mer liv og fremme næringslivet i sentrum av byen. Derfor vil flere eldre bygninger også bli renovert. Det er avsatt 3,8 millioner euro til byfornyelsen, som starter i oktober.
 

Victoria’s Secret åpner i Málaga sentrum

Et av byens dyreste lokaler blir i tiden fremover fylt med flotte kvinner.
Victoria’s Secret overtar fra neste måned det 120 kvadratmeter store hjørnelokalet, som ligger ved enden av hovedstrøket Calle Larios, ut mot Plaza de la Constitución. Victoria’s Secret forhandler alt i undertøy, kosmetikk, parfyme og skjønnhetsprodukter til kvinner. Victoria’s Secret har primært forretninger på flyplasser, samt i Madrid og Barcelona. Men nå kommer den verdenskjente kjeden også til Málaga. Det samme gjør det amerikanske merket New Balance, som åpner på Calle Granada, bare et steinkast fra Victoria’s Secret. New Balance’s sko og sportsklær forhandles shop-in-shop over hele verden, men de har konseptbutikker i Madrid og Barcelona, samt nå også i Málaga.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet