Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spanske banker har nok en gang problemer – Nye rekorder på vei – Starlite-festivalen saksøkt

Spanske banker har nok en gang problemer - Nye rekorder på vei - Starlite-festivalen saksøkt

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Spanske banker har nok en gang problemer

Med sterk støtte fra EU har de spanske myndighetene forbudt kortsiktig handel av Liberbank-aksjen de neste 30 dagene. Det skjer etter at Liberbank har vært gjenstand for kraftig spekulasjon i løpet av de siste 14 dagene på børsen, og aksjen har falt med rundt 40 prosent. Både EU og Spania har et særlig organ, som har til formål å ivareta et sikkert og stabilt finansielt marked.
Man frykter at historien om Banco Popular fra forrige uke kan gjenta seg. Denne banken var nær konkurs forrige uke, da den ble kjøpt opp for kun én euro av Banco Santander.
Banco Mare Nostrum (BMN) har også innsett at de ikke kan klare seg alene. Fusjonen med Bankia blir en realitet i slutten av måneden. Banco Mare Nostrum er resultatet av en tidligere fusjon mellom tre sparebanker, hvorav Caja Granada var den største.

 

Nye rekorder på vei

De gode tidene for turismen ser absolutt ikke ut til å endre seg. Bare i mai måned rundet Málaga lufthavn 1,8 millioner passasjerer. Fra januar til mai har flyplassen registrert totalt 6,5 millioner passasjerer, noe som er en økning på 11,2 prosent i forhold til i fjor. Ingen er lenger i tvil om at lufthavnen setter ny rekord igjen i år, og fortsetter den positive utviklingen kan Málaga runde 18 millioner passasjerer. De største flyselskapene i lufthavnen er Ryanair, Easyjet, Vueling, Norwegian og AirEuropa.
Det er ikke bare målt i mengden av besøkende at året blir bra. I følge Junta de Andalucías beregninger vil hver enkelt turist i år ha et forbruk på tre til fem prosent mer enn i fjor.
 

Starlite-festivalen saksøkt

De offentlige påtalemyndighetene i Málaga har nettopp saksøkt Starlite-festivalen i Marbella for ulovlig bygging. Festivalen har en lokal tillatelse fra Marbella kommune til å føre opp og gjennomføre sin festival i perioden 15. juni til 15. september, men en meget stor andel av Starlites fasiliteter er ikke mobile bygninger, men derimot permanente byggverk som står der hele året. Festivalen er også saksøkt for å ha åpnet sitt utendørs diskotek – på samme areal som konsertstedet – uten tillatelse. Søksmålet kommer neppe til å påvirke sommerens konserter, selv om fremtiden for Starlite er usikker.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet