Månedsmagasinet på Costa del Sol
Familien Bolstad – living the dream!

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
For bare litt over 4 år siden var familien Bolstad som en hvilken som helst norsk familie. Foreldrene Silja og Ståle var opptatt med fire barn, og Ståle hadde stor suksess med egen bedrift i IT-bransjen. Familien bar imidlertid på en felles drøm, en drøm som mange riktignok både har og snakker om, men som de færreste barne-familier klarer å realisere; de drømte om å bo i et varmt land, et land med bra klima, og masse sol.

Etter noen ferieturer til forskjellige steder i Spania utpekte Costa del Sol seg som en klar favoritt, og familien startet planleggingen i god tid.

«Nettopp det med planlegging synes vi var viktig», sier Silja, «og da spesielt siden vi har fire barn». Det er selvsagt mye som skal klaffe når man flytter en såpass stor familie, og det er viktig at alt legges til rette for både barn og voksne. «Vi hadde på forhånd bestemt oss for å prøve dette i 6 måneder, og dersom ikke alle familiemedlemmene trivdes etter denne perioden skulle vi dra tilbake, uten at det hadde vært noe nederlag», sier Ståle. Han legger til at nettopp denne retrettmuligheten kan være viktig, og var med på å forme barnas positive innstilling til flyttingen. «Det hele har gått over all forventning, og nå er vi her på fjerde året», legger Silja til.
 
Ståle hadde heldigvis muligheten til å beholde jobben i firmaet han var med på å bygge opp fra grunnen, selv om det spesielt i starten medførte en del pendling mellom Costa del Sol og Bergen i Norge. Ståle er fra Askøy utenfor Bergen, og sammen med Silja og gutteflokken på fire var de bosatt på Sotra, en annen øy som i likhet med Askøy ligger ca. 30 minutter med bil fra Bergen.
 
Hele familien er enige om at de hadde det veldig bra i Norge, både økonomisk og på alle andre måter, men drømmen om et liv i solen ville ikke gi slipp. «I starten gikk vi litt forsiktig frem, og vi begynte som så mange andre med å leie en bolig i nærheten av den norske skolen i Benalmadena», sier Silja. Skolen følger norsk pensum, og det var derfor det naturlige valget for oss at de skulle gå på norsk skole. Om vi skulle returnere til Norge etter 6 eller 12 måneder ville da våre barn være på likt nivå med de andre norske skolebarna hjemme i Norge», legger hun til.
 
Og barna Samuel (10), tvillingene Sander og Sindre (13) samt eldstesønnen Sebastian (15), stortrives alle på den norske skolen. Miljøet er godt, skoleklassene er mindre enn det som ofte er vanlig i Norge, og alle elever og foreldre følges meget godt opp. «Akkurat det med å leie i starten, i alle fall de første månedene, kan varmt anbefales», sier Ståle. «Da blir man bedre kjent med Costa del Sol på en annen måte enn når man er her nede på ferie, og det gjør det lettere å identifisere hvor man har lyst til å kjøpe bolig når den tid kommer», sier han, og legger til at de hadde også en annen drøm som de ville realisere; nemlig å eie sin egen frukt-gård. «Jeg har i mange år trent kick-boksing på landslagsnivå, og i den forbindelse var jeg også meget opptatt av et naturlig og sunt kosthold, med fokus på økologisk dyrkede matvarer uten tilsetnings- og konserveringsmidler, som jeg mener vi får alt for mye av gjennom ferdigmaten vi kjøper på supermarkedene», sier Ståle. Og hvor vi enn snur og vender oss på deres praktfulle finca i Alhaurin de la Torre, kan man ikke unngå å legge merke til at hele den store eiendommen formelig bugner over av ulike frukter. Appelsiner i tonnevis, avocado, aprikoser, sitroner, og en rekke andre frukter. Noen i sesong, andre som modner på en annen tid av året. Guttene plukker noen håndfuller hver med aprikoser, som de skyller og vasker i kaldt vann før de setter dem på bordet og tilbyr Det Norske Magasinets utsendte å prøve. Aprikosene smaker selvsagt fortreffelig, ingenting slår smaken av fersk frukt rett fra trærne!
Det som opprinnelig skulle være et slags «test-år» i solen for familien endte med at de solgte eneboligen i Norge og kjøpte sin egen finca, og etter en stund solgte Ståle seg også ut av bedriften han var med på å starte i Norge, for å satse 100 % på en fremtid i Spania. Silja er utdannet kokk, og jobber på den norske skolen hvor guttene er elever. I kompaniskap med noen andre nordmenn har Ståle nå satset på utvikling og bygging av boliger her langs Costa del Sol, så familien ligger så visst ikke på latsiden!
 
Guttene er aktive med idrett, bl.a. basketball, og helt nederst i hagen, der hvor frukt-trærne slutter, er det selvsagt innredet et komplett kick-boksing studio, som er hyppig i bruk av alle gutta. Svømmebassenget er også i daglig bruk. «Et svømmebasseng i hagen er et must når man kommer fra Norge og har valgt å bo et lite stykke fra nærmeste strand; det er vi alle enige om», sier Silja. «Vi brukte en god stund på å finne drømmeboligen vår, og var så heldig at vi fikk først leie gården en periode, med opsjon på å kjøpe. Dermed fikk vi en slags «try-before-you-buy» periode, og etter å ha leid gården i ca. 6 måneder var vi ikke i tvil, denne gården bare måtte vi kjøpe», sier Ståle med et stort smil. Og som man ser på bildene her, familien Bolstad lever virkelig ut sine drømmer!
 
Familien Bolstad2
Temperaturen viser over 30 grader, og Samuel tar seg en velfortjent dukkert i svømmebassenget for å kjøle seg ned!
 
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet