Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kald skulder til katalanerne – Borgermesteren henger i en tynn tråd – Nye Brexit forhandlinger på vei

Kald skulder til katalanerne - Borgermesteren henger i en tynn tråd - Nye Brexit forhandlinger på vei

Kald skulder til katalanerne

De tre front-figurene bak kravet om et katalansk uavhengighetsvalg har tatt turen til Madrid, i et siste forsøk på å få statsminister Mariano Rajoy i dialog vedrørende deres ønske om valg. Men hittil uten hell. Puigdemont, Junqueras og Romeva ønsker nå en fredelig og demokratisk dialog omkring det uavhengighetsvalget de insisterer på at katalanerne vil få på slutten av høsten. Men Rajoy og hans ministere har valgt å vende den kalde skulderen til det katalanske trekløveret.
Det blir heller ikke hverken møter eller debatter i denne omgang.
Fremtiden vil vise hva som blir katalanernes neste trekk.

Borgermesteren henger i en tynn tråd

Etter flere måneder med tautrekking og spekulasjoner, har de tre opposisjonspartiene i Rincón de la Victoria; Partido Popular, Partido Andalucista og Ciudadanos, nå samlet flertall til et mistillitsforslag mot den sittende borgermesteren, Encarnación Anaya fra sosialistpartiet. Det har lenge vært ragnarokk i den lille kystbyen øst for Málaga, hvor noen partimedlemmer sågar har skiftet parti, eller er blitt partiløs siden siste kommunevalg. Men, slik som situasjonen ser ut nå, støtter 11 av byrådets 21 medlemmer opp om at borgermesteren skal styrtes.
 

Nye Brexit forhandlinger på vei

Nøyaktig et år etter at britene stemte seg ut av EU, og tre måneder etter å ha meldt seg ut offisielt, er de resterende 27 EU-landene nå klar til å innlede de harde forhandlingene med Storbritannia. EU har valgt franskmannen Michel Barnier til å lede forhandlingene, som forventes å starte rett etter valget i England den 8. juni. Alle handelsavtalene skal revideres. Det samme gjelder utvekslingsavtaler og oppholdstillatelser, blant annet for de mange spanjolene som jobber i England og de mange britene som bor i Spania.
EU er optimistiske og klar til de lange forhandlingene, som kan ta opp til to år. Eneste frykten er at britene forlater forhandlingene i utide.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.