Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sjokk-seier til Pedro Sánchez i PSOE – Susana Díaz er sterkt svekket – Brann i en buss

Sjokk-seier til Pedro Sánchez i PSOE - Susana Díaz er sterkt svekket - Brann i en buss

Sjokk-seier til Pedro Sánchez i PSOE

Med 50,20 prosent av stemmene sikret Pedro Sánchez seg en solid seier i kampen om å bli ny formann for det spanske sosialistpartiet. Susana Díaz var klar favoritt under hele valgkampen, men måtte overraskende nøye seg med 39,90 prosent av stemmene. Patxi López tok de siste 9,90 prosentene.
”I dag har PSOE vunnet. Og når PSOE vinner, vinner Spania. I dag tar vi fatt på en ny start,” sa en euforisk Pedro Sánchez til sine støttespillere etter seiersvalget. Det store spørsmålet er imidlertid om Sánchez er i stand til å få samlet det splittede og kriserammede partiet, hvor han i september ble presset til at gå av etter to katastrofevalg.
Seieren gir ham i det minste en ny sjanse, og denne gangen uten at partiets ”tungvektere” puster ham i nakken. Både Felipe González, Alfonso Guerra, José Bono, Zapatero og Rubalcaba støttet Susana Díaz sitt kandidatur, og er nå helt uten innflytelse i partiet.
 
{loadposition landingpage}

Susana Díaz er sterkt svekket

Hun var favoritt, men måtte nøye seg med støtte fra kun 40 prosent av medlemmene. Men nederlaget til Susana Díaz var større enn det som tallene umiddelbart viser, for i nesten alle landets regioner løp Sánchez av med seieren. Det var kun på hjemmebane, i Andalucía, at hun fikk flertall, og her var flertallet langt lavere enn forventet. Hun har derfor en hard hjemkomst til Sevilla i vente, med mye arbeid, for det siste året har Susana Díaz vært mer opptatt av formannsvalget enn sitt arbeid som formann for Junta de Andalucía.

Brann i en buss

På søndag ettermiddag brøt det ut brann i en buss midt på Málagas hovedgate, Alameda Principal. Sjåføren og hans tilkomne kollegaer forsøkte naturligvis å slukke brannen, men til tross for at de brukte femten brannslukningsapparater, lykkes det ikke. Brannvesenet fikk dog hurtig situasjonen under kontroll. Heldigvis var bussen tom da brannen brøt ut. Det var kun sjåføren der, og foruten å ha fått seg et sjokk måtte han til en rutineundersøkelse på sykehuset.
 
bus brand
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.