Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nedtelling til PSOE-valg – Flere gågater i Málaga – Hver måned dukker det opp tusen nye ferieboliger

Nedtelling til PSOE-valg - Flere gågater i Málaga - Hver måned dukker det opp tusen nye ferieboliger

Nedtelling til PSOE-valg

Nå på søndag skal medlemmene av sosialistpartiet dra til valglokalene for å stemme på partiets nye formann. Mandagens debatt mellom de tre kandidatene menes å ikke ha så stor innflytelse, ettersom PSOE antar at cirka 70 % av deres medlemmer har allerede bestemt seg for hvem de ønsker som ny formann for partiet. Det er ikke foretatt noen direkte meningsmålinger i forkant av valget, men målt i antall underskrifts-innsamlinger som de forskjellige kandidatene har presentert for å kunne stille til valg, heller stemmefordelingen mot 50/35/15 % til henholdsvis Suzana Días, Pedro Sánchez og Patxi López. Pedro Sánchez tror dog at han kan komme med en overraskelse siden avstemningen er lukket, og ingen medlemmer vil derfor lide under det presset som han mener at den nåværende partiledelsen har lagt på medlemmene for å stemme på Suzana Díaz.

 

Flere gågater i Málaga

Allerede i november begynner arbeidet med å få konvertert den sentrale gjennomfartsveien i Málaga, Alameda Principal, til delvis gågate. De sentrale vei-filene vil bestå, men den ytterste filen, i begge kjøreretningene, blir laget om til gågate. Omleggingen er nok et steg i kommunens planer om å redusere trafikken i den gamle bydelen, og samtidig gi større områder til byens innbyggere, turismen og detaljhandelen. Den nye omleggingen vil koste 11 millioner euro og ta cirka ét år.

Hver måned dukker det opp tusen nye ferieboliger

Det er blitt populært å leie feriebolig på Costa del Sol. Og det er blitt riktig så god forretning for boligeiere å leie ut. Ved utgangen av april rundet Málaga-provinsen 10.000 utleieboliger, som totalt utgjør 54.000 sengeplasser. Men antallet utleieboliger stiger fortsatt. Hver dag registreres det 33 nye boliger, noe som tilsvarer tusen nye utleieboliger hver måned. Fortsetter utviklingen vil det om bare ét år være flere sengeplasser i utleieboliger enn det er i provinsens mange hoteller. På Det Norske Magasinets nettside kan du i artikkelen ”Málaga ved et veiskille” lese mer om utviklingen og dens konsekvenser.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.