Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kom i form til sommeren – og shape your body

Kom i form til sommeren - og shape your body

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Hmm, jeg synes vi har hørt om diverse slanke- og fitnesskurer før. Har du det, akkurat som jeg har det? Tenker du at det er nødvendig å trene på treningsstudio i flere timer? Telle kalorier? Å følge en streng diett?

 
Jeg var i hvert fall skeptisk, da jeg i fjor ble presentert for et nytt konsept som kalles WinFit, Body Shaping system – en ny måte å forbrenne kroppsfett på, tone kroppen og bygge opp muskelmasse, med en minimal treningsinnsats.
Jeg var med i en testgruppe før lanseringen i september måned.
 
I gang kom jeg – med huset fullt av sommergjester, sene spanske middager med vin til – herlig. Det var også en del reiseaktiviteter i perioden. Så jeg tenkte, at dette kom det ikke mye godt ut av. Men der tok jeg feil.
I løpet av fire uker var jeg blitt sterkere, gått ned fire kg i vekt, og følte meg bare vel tilpass. Slettes ikke dårlig.
 
Skal jeg si det helt ærlig var jeg havnet i komfort-fellen – eller rettere sagt; lenestolen, med for lite aktivitet etter lange dager i klinikken, og alt for mange timer foran computeren. Og så hjelper det heller ikke, at biokjemien sier overgangsalder, så ”vommen” hadde vokst – eller svømmeblæren, som jeg kaller den. Så det var på tide å gjøre noe.
Ellers lever jeg en aktiv tilværelse med tennis og yoga på programmet, men allikevel var svømmeblæren og hetetoktene blitt en utfordring.
 
Nåvel, hva gjorde jeg? Jeg fulgte noen ganske enkle retningslinjer:
Ingen diett.
Ingen slankepiller.
Ingen kaloribegrensninger.
Ingen ekstrem mosjon.
”Hvordan er det mulig?”, spurte min familie meg nysgjerrig.

Slik gjør du

Det handler om å spise mer enn vi normalt gjør, innen for et bestemt tidsrom, et ”spise-vindu”. Det gjelder i åtte timer. Utenfor ”vinduet” drikker jeg masse vann, grønne juicer uten frukt, og litt kaffe og te.
Jeg gjør lette øvelser, som alle kan være med på, minimum ti minutter to ganger for uken. Ved en overvekt på mer enn 15 kg anbefales dessuten en gåtur om morgenen. Samtidig brukte jeg kost-tilskudd og energi-medisinske plaster, som bl.a. stimulerer oppbygningen av muskler og øker forbrenningen. Overvekt er et stigende problem, og for høye fettnivåer skaper økt risiko for hjertekarsykdommer, diabetes, belastningsskader, stress, smerter og kreft.
Produktet er skapt for nettopp det å redusere fett, gi energi og tone kroppen.
Det deilige ved det, er at jeg har lyst til å gjøre det. Hetetoktene er forsvunnet, svømmeblæren er blitt mindre – selv om det er et stykke på vei enda.
Om jeg har gjester og vi spiser ute sent, så gjør det ingenting om man tar fri en gang i blant. Jeg er sterkere, har mer energi og er glad!
I skrivende stund er vi i gang med et eksperiment i klinikken – vi er alle tre på WinFit – vi måler, veier, tar termografi og kikker på blodet, slik at vi får kontroll på vekt, fettprosenter og muskeloppbygningen. Kom gjerne innom hvis du vil høre mer om hvordan du kan få en slankere og sunnere kropp, eller følg oss på Facebook: Vitafakta Health Clinic.

Resultatene

Min kollega Sanne Pedersen før, og etter åtte uker. Hun har tatt av 9,5 kg og er gått fra størrelse 40 til 36. Sanne vil dog kvitte seg med et par kilo til, så hun fortsetter.
Min gode kollega Karina sier:
Etter to uker på WinFit har jeg tatt av 3,1 kg, og omkretsen er 20 centimeter mindre. Muskelmassen er steget med 0,5 kg, og fettprosenten og BMI har falt. Ingen mosjons-trening! Jeg har gått 10-15 min. tre ganger i uken, og gjort små øvelser med elastikk to ganger. Så enkelt er det.
Dr. Pernille Knudtzon, Vitafakta Health Clinic
Tlf.: +34 678 25 35 10, vitafakta@vitafakta.es, www.vitafakta.es

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet