Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skrev under med brukket arm

Skrev under med brukket arm

Del

Den harde fighteren Recio (oppdaget av Pellegrini, og sparket av Schuster) håper å bli klar til å kjempe for Málaga CFs overlevelse i La Liga!

«Au, pass på armen min»

Det skal mye til før den harde fighter Recio, med de rekord-mange advarslene i siste sesong, beklager seg.
Men nå er han sårbar, med frykt for ikke å bli klar til en usedvanlig intens april måned, hvor Málaga CFs fortsatte eksistens i La Liga vakler på høykant. Store klubber som Atlético Madrid, FC Barcelona, Valencia og Sevilla kommer til Estadio La Rosaleda, mens bunnklubbene Sporting Gijón, Deportivo La Coruña og Granada skal besøkes.
Et vanvittig hardt program!
Málaga CF har siden nyttår rast nedover i La Liga-tabellen.
Hardt rammet av mange skadete spillere.

To lange pauser i denne sesongen

Den 25-år gamle Jose Luis Garcia del Pozo, som Recio egentlig heter, har sin kone (innehaveren av den berømte iskrembutikken Lauri) som sjåfør den dagen vi møter ham. Høyre arm er i fatle etter operasjonen, etter at han i et uheldig fall på Estadio El Sadar i Pamplona brakk den i 1-1-oppgjøret mot bunnlaget Osasuna den 28. januar. I løpet av høsten var han også satt ut av spill i flere måneder med en beinskade.
Da Recio, født i Málaga og fotball-utdannet i Málaga CFs akademi, med armen i fatle forlenget sin kontrakt fra 2018 til 2021 med klubben, sa klubbens eier, sheik Al-Thani:
”Ja, det er jo ganske usedvanlig, at man signerer kontrakt med en spiller, som ikke er kampdyktig, men vi er av den oppfatning at vi kan få glede av Recio i mange sesonger ennå.”

Første kontrakt før førerkortet

Recios agent forteller, at flere klubber viste interesse for ham.
”Men Málaga har alltid vært min førsteprioritet. Jeg er født i byen og har min familie her”, sier Recio, som er takknemlig for, at klubbens største trenernavn gjennom tidene, Manuel Pellegrini fra Chile, en dag dukket opp til en 2. lags kamp. Her så han Recios åpenlyse talent.
Hans første kontrakt med Málaga CF ble således signert, allerede før han hadde fått førerkort.
Senere kom Bernd Schuster til som hoved-trener i Málaga, men han ville ikke bruke Recio, og klubben leide ham ut i en sesong til den andalusiske konkurrenten Granada.
Den beinharde fighteren har notert seg syv U-landskamper for Spania, og er på grunn av de lange oppholdene med skader bare vurdert til en markedsverdi på 3,5 millioner euro.
Men det er helt uaktuelt.
Recio vil bli i Málaga!

Hvorfor ”Recio”

Navnet er til minne om hans fars onkel, Recio, som i 80-årene spilte på Málagas beste lag som midtbanespiller.
Som Jose Luis Garcia del Pozo ”Recio” nå gjør.
Han er født i El Palo, Málaga, og fikk sin første profesjonelle kontrakt med Málaga CF i 2001.

Avskjedigelser er hverdagskost for Málagas nye trener

Onsdag den 8. mars byttet Málaga CF for fjerde gang på ni måneder hoved-trener.
Den tidligere Real Madrid-spilleren og landslags-kjempen Michel, 54 år, tok over fra Romero. Den tidligere landslagsspilleren for Uruguay og La Liga-spiller for Málaga, overtok stafettpinnen, da hans lag bare hadde oppnådd fem poeng på ti kamper under hans ledelse.
Michels kontrakt med Málaga CF er signert med varighet til neste sesong.
Hvis han så holder så lenge?
For Jose Miguel Gonzales del Campo, som hans borgerlige spanske navn lyder, har ikke fullført de trenerjobbene, han har besatt.
Les bare:
Forlot i 2006 Rayo Vallecano for å overta ledende roller i Real Madrid sportsby og være hovedtrener for klubbens 2. lag, Casatilla. Michel ble sparket, da laget rykket ned i 3. divisjon.
Deretter gikk turen til en annen Madrid klubb, Getafe. Løst fra kontrakten etter to sesonger, da Getafe avsluttet La Liga bare èn plassering fra nedrykk.
Sevilla kom med et tilbud i 2012. Michel holdt stand i den ambisiøse klubben frem til 14. januar 2013. Han ble sparket etter 0-2 i Valencia og en 12. plass i La Liga.
Så gikk turen til Olympiakos i Hellas med flotte resultater: 2 x gresk mester og gresk pokalvinner med deltakelse for Olympiakos i Europa League. Men han ble sparket 6. januar 2015, da laget ”bare” lå som nummer to i Hellas, etter PAOK fra Athen.
Og så ble han 19. august ansatt i den franske storklubben Olympique Marseille, som etterfølgeren til den kontroversielle argentineren Marcello Bielsa, tidligere Atlético Madrid. Han ble sparket 19. april 2016, da Marseilles førte en utilfredsstillende tilværelse som nummer 15 i den franske ligaen.
Nå er han så i Málaga CF, i et varmt sete under sheik Al-Thanis uregjerlige ledelse.
Men hvor lenge varer det for Michel?

Om Michel

Født den 23. mars 1963 i Madrid.
Som aktiv midtbanespiller for følgende klubber:
1981 – 1984: Real Madrid B (108 – 25)
1982 – 1996: Real Madrid (404 – 97)
1996 – 1997: Celay i Mexico ( 34-9).
U-landskamper for Spania (32 – 12)
A-landskamper for Spania (66 – 21)
Trener-karrieren:
2005 – 2006: Rayo Vallecano
2006 – 2007: Real Madrid B
2009 – 2011: Getafe
2012 – 2013: Sevilla
2013 – 2015: Olympiakos, Grækenland
2015 – 2016: Marseille
2016 – 2018: Málaga CF.
Andre stillinger:
Kommentator for RTVE og skribent for sportsavisen Marca.

Nå syv skandinaviske topp-spillere i La Liga

Fotballens siste overføringsvindu brakte enda en skandinav til en spansk La Liga-klubb: Danske Andrew Hjulsager, midtbanespilleren fra Brøndby, som Celta Vigo kjøpte for bare 1 million euro.
Derved teller La Liga nå følgende syv skandinaviske spillere:
Real Madrid:
Martin Ødegaard, Norge.
Sevilla:
Krohn-Delhi, Danmark (skadet)
Betis:
Riza Durmisi, Danmark.
Celta Vigo:
Daniel Wass, Danmark.
Pioe Sisto, Danmark.
Andrew Hjulsager, Danmark
John Luidetti, Sverige.

Juande Ramos til Lisboa

Den 62 år gamle Juande Ramos, som 23. december 2016 slapp tøylene som hovedtrener i Málaga CF, reiser i sommer til den portugisiske hovedstaden Lisboa. Her skal han fra 1. juli og i to sesonger fremover stå i spissen for Sporting, som for øyeblikket ligger som nummer tre i den fremste rekken i Portugal, etter Benfica og FC Porto.
Ramos er en bereist herre med tidligere jobber i såvel England som Russland og Ukraine, samt en lang rekke spanske klubber.

Tribuneplasser får man hos La Peña de Dinamarca

Fotballinteresserte på Costa del Sol og i Spania, såvel som i andre land, er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribuneplasser på den ene langsiden, beskyttet for eventuelt regn.
I forveien er det et lett måltid og match-opplegg i restaurant Casa Danesa, og buss tur-retur til stadion fra Fuengirola.
Kommende oppgjør på Estadio La Rosaleda:
La Liga:
Den 1. April kl. 20.45:
Málaga CF – Atlético Madrid
Den 8/9 april
Málaga CF – FC Barcelona
Den 22./23. april
Málaga CF – Valencia
Den 29./30. april
Málaga CF – Sevilla
 
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
kontakt@Málaga-support.dk
Formann Morten Møller
617 700 424
info@Málaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF som er opptatt som medlem i Federación de Peñas Malaguistas, i Málaga CF. Den teller flere enn 250 medlemmer, og støtter kreft-sykehuset Cudeca i Benalmádena og barnesykehus i Málaga.
Klubben tar fremdeles opp nye medlemmer.
www.malaga-support.dk
Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.