Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gammelt nag er glemt – Superstjerne avslutter karrieren som løsarbeider i Málaga

Gammelt nag er glemt - Superstjerne avslutter karrieren som løsarbeider i Málaga

Del

Med sitt skulderlange hår, store arbeidsområde, eminente plasseringsevne og hard, tett fighting markerte argentineren Martin Demichelis seg som en bærende kraft på Málaga CFs beste lag gjennom tidene. Det som i sesongen 2012-13 sensasjonelt brakte klubben helt fram til kvartfinalene i Champions League med en dramatisk eliminering på Westfallen stadion i Dortmund der dommeren burde ha underkjent tyskernes to siste mål i den hektiske sluttfasen.

Han debuterte for Málaga 8. januar 2011 og scoret i 1-1 matchen hjemme på Rosaleda mod det sterke basker-teamet, Athletic Club (Bilbao).
I sine første fire måneder i Málaga ble denne markante midtbaneprofilen utvist to ganger.
Nå er Martin Demichelis tilbake i Málaga etter avstikker til Atlético Madrid som omgående sendte ham videre til Manchester City, og nå sist Espanyol i Barcelona.
Den lange manken er kuttet til en velkjemmet frisyre med skill. Men spillet er det samme, om enn dåpsattesten forteller at Demichelis 20. desember i fjor passerte 36 år. Og til forskjell fra den gang i den euforiserende CL-tiden, spiller han nå på et Málaga-lag uten store stjernenavn og i en periode der et uventet trenerbytte og mange skader, har sendt det ned til nervepirrende kamper i nederste halvpart av La Liga.
 
Til historien om Martin Demichelis hører det at han i tre av sine klubber støtte på den samme treneren, Manuel Pellegrini fra Chile. Både i River Plate i Argentina, i Málaga CF og i Manchester City.

Tredje barn underveis

Vi treffer ham etter treningen den dagen den store La Liga-organisasjonen har sendt et fototeam til Ciudad de Málaga for etter alle kunstens regler forevige vårens nye Málaga-spillere. Han ser lyst på Málaga CFs fortsatte eksistens i den beste spanske serien og er glad for å være tilbake – også i Marbella der han og hans hustru, modellen Evangelina Anderson, akkurat som Pellegrini har beholdt sine eiendommer.
De har to barn og venter nå et tredje, forteller han glad. Sønnen Martin Bastian er født i München, så jo, det er en svært internasjonal familie.
Og man kunne jo forestille seg at Martin Demichelis som så mange andre store og aldrende fotballnavn også tok et par år i Kina, men den praten blir avbrutt av pressesjefen i Málaga CF, Paco Cabellero. Spillernes framtid skal de snakke med sportsdirektør Arnau om!

Den tyske starten – og avskjed med Málaga

Europa stiftet bekjentskap med Martin Demichelis mange kvaliteter da han i sju sesonger spilte for den tyske mesterklubben Bayern München med et hav av titler. Han siste landskamp for Argentina var ved VM i Brasil.
Demichelis forlot Málaga CF i 2013 under dramatiske omstendigheter. Det var den tiden da klubbeier sjeik Abdullah Al-Thani ikke bare skyldte andre klubber penger – ubetalte rater i spillerhandler – men også spillerne i Málaga. Demichelis satte fram sitt krav på 400.000 euro for manglende utbetalinger av lønn og bonuser.
Saken endte i et forlik, og ingen hadde etter det regnet med at Málaga CF og Demichelis igjen skulle finne sammen. Men det har altså skjedd nå i form av en avtale som løsarbeider fram til utgangen av denne sesongen.
Det gamle naget er glemt.
På høstparten av karrieren står han i spissen for Málaga CFs kamp for å overleve i La Liga.

Fire spillere til Málaga CF i transfervinduet i januar

Martin Demichelis
Født 20. desember 1980 i Justiniano Posse i Argentina.
Spilleposisjon: Senterforsvaret.
51 landskamper med to scoringer for Argentina.
Karriere:
2000 -2003: River Plate, Argentina ( 51-1)
2003 – 2010: Bayern München, Tyskland (174 – 13)
2011 – 2013: Málaga CF, Spania (84 – 7)
2013: Atlético Madrid (0 – 0)
2013 – 2016: Manchester City, England (78 – 3)
2016 – 2017: Espanyol, Spania (2 – 0)
2017: Málaga CF (individuell lønn) fram til sesongavslutning.
 
Luis Hernandez
Født 14. april 1989 i Madrid, Spania.
Spilleposisjon: Senterforsvaret.
Ingen landskamper.
Karriere:
2007 – 2009: Real Madrid C, Spania (38 – 3)
2009 – 2011: Real Madrid B, Spania (36 – 3)
2012: Sporting Gijón B, Spania (11 – 0)
2012 – 2016: Sporting Gijón, Spania (135 – 1)
2016: Leicester City, England (4 – 0)
2017 – 2020: Málaga CF (kjøpt for to mill. euro)
 
Abalbero Peñaranda
Født 31. mai 1997 i El Vigia, Venezuela.
Spilleposisjon: Forward.
10 U- og 11 A-landskamper for Venezuela.
Karriere:
2013 – 2015: Dopertivo La Guaira, Venezuela (37 – 4)
2015 – 2016: Udinese, Italia (0- 0)
2015 – 2016: Granada, Spania (leie) ( 9 -4)
2016: Watford, England (0 – 0)
2016: Granada, Spania (leie) (14 -1)
2016: Udinese, Italia (leie)(5 – 0)
2017: Málaga CF (leie) fram til sesongavslutningen.
 
Jose Rodriquez Martinez
Født 16. desember 1994 i Alicante, Spania
Spilleposition: Midtbane
20 U-landskamper for Spania
Karriere:
2012 – 2014: Real Madrid B, Spania ( 60-4)
2014: Real Madrid La Liga (1-0)
2014 – 2015: Deportivo La Coruna, Spania ( 25-2)
2015 – 2016: Galatasaray, Tyrkia (14 – 0)
2016: Mainz 05, Tyskland.
2017: Málaga CF (leie) fram til sesongavslutning.

Nå sju skandinaviske toppspillere i La Liga

Fotballens transfervindu som smekket igjen ved midnatt 1. februar, bød på nok en skandinav i en spansk La Liga-klubb: Danske Andrew Hjulsager, midtbanespilleren fra Brøndby, som Celta Vigo kjøpte for bare 1. mill. euro.
Dermed teller La Liga nå følgende sju skandinaviske spillere:
Real Madrid:
Martin Ødegaard, Norge.
Sevilla:
Krohn-Delhi, Danmark (skadet)
Betis:
Riza Durmisi, Danmark.
Celta Vigo:
Daniel Wass, Danmark.
Pioe Sisto, Danmark.
Andrew Hjulsager, Danmark
John Luidetti, Sverige.

Åtte trenerbytter i La Liga

Vi omtalte i siste nummer sju trenerbytter i den beste spanske fotballserien, La Liga, seks av dem ble regelrett sparket.
Nå har det funnet sted nok et bytte. Abelardo Fernandez, 46 år og tidligere spansk landslagsspiller, har fått fyken i bunnklubben Sporting Gijón som også teller den tidligere Málaga-forwarden Cop fra Kroatia.
Han er blitt avløst av den jevnaldrende Joan Francesc Ferrer Sicilia, kalt ”Rubi”. En mann med ikke mindre enn ni trenerjobber på baken. Rubi var inne i bildet da Juande Ramos forlot Málaga CF i desember.

Har det best i Spania

Den 26 år gamle Samuel Garcia Sanchez (kalt Samu) trives best i Spania. Han er født i Málaga med 92 kamper for andrelaget og fra 2013– 15 ble det 59 på Málaga CFs La Liga-mannskap med ni scoringer. Så forsvant han i en dobbelthandel med klubbkameraten Castillejo til Villarreal, som før den sesongen solgte Samu til russiske Rubin Kazan.
Samu ble tiltrukket av at hans tidligere trener i Málaga, Javi Gracia, nå sto i spissen for Rubin, men han er nå tilbake i spansk fotball, leid av Leganés i Madrid som for første gang i klubbens historie spiller i La Liga.
Også som ungdomsspiller stiftet Samu bekjentskap med utlandet. Han hadde en periode i både skotske Glasgow Rangers og engelske Chelsea. Men han har det best i hjemlandet Spania, og mange av Málaga CFs socios ønsker både han og Castillejo tilbake til Málaga CF.
Leganés og Málaga CF tørner sammen i La Liga i helgen 18./19. mars i Madrid.
I turneringens første oppgjør mellom de to klubbene seiret Málaga CF med ikke mindre enn 4-0!

Store navneretur til Málaga CF

Navnene Josemi og Dely Valdes sier mange fotballinteresserte svær mye.
De huskes begge for en stor karriere i Málaga CF og deretter i store klubber. Begge fikk i februar en ny ansettelse i Málaga CF som henholdsvis lagleder for klubbens La Liga-mannskap og som trener for det laget som denne sesongen representerte klubben i Champions League for U 19-spillere.
Valdes, nå 49 år og født i Colon i Panama, spilte fra 2000-2003 for Málaga CF og var den mestscorende spissen i klubbens historie. 38 fulltreffere på tre sesonger. Senere spilte han i den franske storklubben Paris Saint-Germain, for så å avslutte sin europeiske karriere i italienske Cagliari.
Dely Valdes oppnådde 44 kamper for sitt land, Panama, ble landslagstrener for det og i perioder etter sin aktive karriere var han også assisterende trener for Málaga CFs Liga-mannskap under Antonio Taptia Juan Ramin Muniz.
Josemi, nå 37 år og født og oppvokst i Torremolinos, er i perioden 2001-2004 notert med 93 kamper for Málaga CF. Han spilte i forsvaret og dro deretter på et langt fotballeventyr til Liverpool, som vant Champions League, videre til Villarreal, Mallorca, Cartegena, og de greske klubbene Iraklis, Levadiakos, Skoa Xanith for å avslutte i indiske Atletico de Kolkata.
Som lagleder for La Liga-laget avløser han Carlos Lopez som ble sparket av klubbeier Al-Thani.

Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca

Fotballinteresserte både på Costa del Sol i Spania og andre land er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca angående billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben disponerer fine tribuneplasser på den ene langsiden, beskyttet mot eventuelt regn.
Før kampen et lett måltid og gjennomgang av kampen i restaurant Casa Danesa, så buss tur-retur til stadion fra Fuengirola.
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
kontakt@Málaga-support.dk
Formann Morten Møller
617 700 424
info@malaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF tatt opp i Federacion de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den teller mer enn 250 medlemmer og støtter cancerhospicet Cudeca i Benalmádena og barnehospital i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.malaga-support.dk
Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.