Månedsmagasinet på Costa del Sol
Norske idrettslag har fått øynene opp for Costa del Sol

Norske idrettslag har fått øynene opp for Costa del Sol

Del

Flere og flere norske idrettslag legger den årlige trenings-leiren til Costa del Sol, og dette ser ut til å gå på bekostning av det tradisjonelle valget, La Manga på Costa Cálida i Murcia. Avtalen Norges Fotballforbund har med eierne av anlegget i Murcia går ut i 2017, og vil visstnok ikke bli fornyet. Alt tyder derfor på at fra 2018 blir det Marbella de norske topp-lagene kommer til for å spille fotball om vinteren. Det Norske Magasinet møtte to av lagene som var her i løpet av mars.
Først møter jeg Sandefjord Fotball sitt Gutter 19-lag, som allerede er i full gang med en Yoga-time hos instruktøren Magdalena Subicz-Tjøstheim og hennes spanske kollega på Epic Gym i Benalmadena. Magdalena er norsk og bosatt på Costa del Sol, og hun arrangerer bl.a. idrettsreiser fra Norge til Málaga for norske lag og foreninger. Jeg går stille inn i rommet som er fylt av beroligende musikk, og jeg hører at det knaker og knirker i slitne fotball-knær jevnt og trutt, hver gang posisjoner og øvelser endres. Dette er noe nytt for de unge lovende spillerne, og det høres ut som de har godt av disse øvelsene!
 
Treneren forteller at de spilte kamp mot Torremolinos sitt herrelag dagen før. Kampen endte 1-1, og Sandefjord ble overrasket over det høye nivået til Torremolinos, både på teknikk, hurtighet og utholdenhet. Spillerne var tydeligvis i topp form, så her fikk Sandefjord kjørt seg litt. Nå er det selvsagt alders- og erfarenhetsforskjeller som spiller inn også – det var tross alt Torremolinos sitt herrelag mot Sandefjords guttelag, så resultatet er det ingen grunn til å skamme seg over. Yoga viste seg å være midt i blinken for de totalt 20 guttene dagen derpå!
 
I mellomtiden har Os sitt damelag begynt å ankomme Epic Gym, også de på idrettsreise arrangert av Magdalena. Troppen teller 15 jenter, da ikke alle hadde anledning til å få fri fra jobb. Os ligger jo utenfor Bergen, så ikke helt uventet synes gjengen at det var fantastisk å komme ned hit å trene i en uke uten å fryse i regnvær. For en av dem er derimot det å komme til Málaga ensbetydende med å komme hjem. Damelaget sin trener, Rafael Villén Villén kommer nemlig fra nettopp Málaga, og har kun vært bosatt i Norge i de siste to årene. Han er også aktiv spiller selv på Os sitt herrelag, og alle jeg snakker med skryter uhemmet av hvor flink og positiv han er, og hvor glade de er for at han har slått seg ned i den lille bygda og engasjert seg i fotballen der. Han var uttatt til Málaga CF sitt ungdomslag da han bodde her, men han har også erfaring fra andre fotball-klubber.
 
I dag skal jentene ha Cross-fit trening utendørs, og det blir tidlig klart for laget at dette er ingen ferieklubb! Epic Gyms trener kjører dem knallhardt gjennom løypa, og svetten siler hos samtlige i løpet av noen få minutter. Alle er kjempefornøyd med opplegget og turen. Det er tross alt ikke hver dag man kan trene under palme-trærne, med utsikt til stranden og havet!
 
Norske idrettslag har faatt oeynene opp for Costa del Sol2
 
Norske idrettslag har faatt oeynene opp for Costa del Sol3
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.